Elfsborgs nya tröja – framtagen med hjälp av Textilhögskolan

IF Elfsborgs nya tröja har tagits fram med en gul färg som är den rätta för laget. Med färgprover från matchtröjor från 1960-talet och framåt har man nu helt rätt nyans.

Att IF Elfsborgs tröja ska vara gul känns självklart. Men vilken nyans är egentligen rätt? Umbro tog hjälp av Borås egna Textilhögskolan för att ta reda på vilken nyans som är den riktiga ”Elfsborgsgula” kulören.

Prover har tagits på tröjor från 1960-talet fram till idag och arbetet har tagit månader. Men nu är man alltså klar och kan presentera den nya matchtröjan.
”Gult för solen. Gult för guld. Men ingen gul så vacker som vår”, skriver de i ett pressmeddelande.

För att göra detta har man använt sig av en pektrofotometer (som vi väl alla har på kontoret?). Därigenom kunde man hitta ett medelvärde från de varierande nyanserna.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro