Titleist lanserar svarta wedgar

SM9-wedgarna från Vokey kommer nu i en ny, helsvart, version.

Januari är perioden då världens alla golftillverkare presenterar sina nyheter för säsongen. Vi har sett många drivers, putters och järn. Även wedgar har presenterats för kommande säsong. Titleists SM9-wedgar har dock redan presenterats. Men de kommer med en nyhet lagom till svenska säsongsupptakten.

Klassiska varumärket inom golfen presenterar nämligen sina ”Jet Black Premium”-wedgar. De nya klubborna är, som namnet antyder, helt svarta. De har också skapats med en finish som ska hålla under en längre tid, ett problem som ofta uppstår med de svarta klubbhuvudena är nämligen att färgen slits bort. Titleist har löst detta med en värmebehandling som binder färgen för att förlänga hållfastheten. Wedgarna kommer också med Dynamic Gold Onyx S200-skaft som standard och helsvarta grepp, vilket gör att hela klubban är ”färglös”, vilket utöver utseende också kan vara en fördel av en annan anledning. Alla golfare har nämligen mötts av ett blänkproblem på soliga dagar, som kan störa och ställa till det för golfare på alla nivåer.

”En spelare måste älska att titta ner på sin wedge och finishen har en avgörande roll i detta. Att ha självförtroeende med sina wedgar är av största vikt, säger Bob Vokey, som är skaparen av Vokey-wedgarna.

De svarta wedgarna kommer att finnas tillgängliga i alla 23 varianter som de andra wedgarna redan finns i. De kommer också att finnas för både höger- och vänsterspelare.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Acushnet

    Acushnet är ett av världens ledande företag inom golfbranschen med märkena Titleist, Footjoy, Vokey Wedges, Scotty Cameron och Pinnacle. Företaget säljer bollar, klubbor, skor, handskar, kläder, bagar etc till golfbutiker och golfshopar runt om i Norden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="28204" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]