Nya sulor – framtagna för padel

Padelspelare får ofta skador. Mycket på grund av fysiska förutsättningar, men också på grund av fel utrustning. En ny sula har därför framtagits för att göra livet enklare för både motionärer och professionella spelare.

PDL United har tillsammans med Ortho Movement tagit fram en ”aktiv innersula”. Tanken när man utvecklade produkten var att hitta en skosula som är anpassad till padelns komplexa rörelsemönster. Ortho Movement menar att rörelsemönstret och tryckmönstret kräver mycket från kroppen.

”Vi tror på glädjen av rörelse samtidigt som våra fötter är hjulen som tar oss framåt. Vid varje stance, hopp och sprint aktiveras våra fötters muskler, ligament, leder och ben. Över tid kommer det här att ha en påverkan på vår kropp. Därför har vi skapat ”Padel Insole”, en sula som anpassar sig för att motarbeta krafterna och för att underlätta rörelserna som sker när man spelar padel. Målet med sulan är att minska trycket på spelarnas muskler och leder för att därmed skapa bättre förutsättningar för alla som älskar att spela padel, oavsett om du spelar då och då eller professionellt”, säger Jonatan Storesund, Marketing Manager och Product Developer på Ortho Movement, i ett pressmeddelande.

Sulan kommer att säljas via Padler.se och PDL Uniteds padelcenter.

”Det känns extremt roligt att PDL United kommer vara de första som säljer Padel Insole från Ortho Movement till marknaden. Vi tror att den här produkten är ett utmärkt kompement för de som spelar padel ofta. Vi träffar på spelare i våra anläggningar varje dag som är bra på att byta rackets, grepp och bollar. Samma spelare ser vi ofta i helt fel skor sett till underlaget, deras rörelsemönster och fysiska förutsättningar. Skada och slitage sker över tid om du inte är försiktig och samtidigt vill du undvika detta så gott det går. Padel Insole kombinerat med den rätta skon är bra för att förebygga skador”, säger Emil Sigvardsson, Purchasing Manager på PDL United och Padler.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Active Brands Group Scandinavia AB

    The Active Brands Group Scandinavia AB (ABG) är ett House of Brands som fokuserar på att ta innovativa produkter inom sport och hälsa med en global potential. Bolaget grundades 2015 ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27422" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]