Umbro lanserar ny sko lagom till VM

Umbros nya fotbollssko använder ett nytt material som både ska vara elastiskt och stabilt på samma gång.

Det är mörkt utomhus, löven har börjat falla ifrån träden och vi svenskar börjar ägna oss åt inomhusaktiviteter. Det är en märklig tid att arrangera ett fotbolls-VM men så är det nu.

Och lagom till den stora fotbollsfesten har Umbro nu lanserat en helt ny fotbollssko. Velocita Alchemist heter skomodellen och Pro Weave heter den patenterade vävteknologin som Umbro är först i världen med att använda till en fotbollssko.

Det är Texon som skapat den unika vävmetoden och den skapar, enligt Umbro, ”nya nivåer av elasticitet och stabilitet i ett enda lager”.

Skons ovandel är delvis gjord i återvunnet polyestergarn och inga ytterligare eftervävningsbehandlingar som vanligtvis används vid skotillverkning behövs. Detta leder till att man skapat en sko som är lättare och dessutom mer hållbar.

Pro Weave-teknologin gör att skorna, enligt Umbro, känns som en andra hud. Detta då den har stretch i flera zoner. Materialet har också tagits fram för extra grepp, vilket i sin tur genererar bollkontroll och en vattentålig finish, för att skorna ska fungera även när vädret inte är helt optimalt.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27284" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]