Rüssel lämnar posten – han är Pinewoods nye vd

Efter drygt 30 år lämnar Rainer Rüssel rollen som vd på Pinewood, bolaget han själv grundade. Och föga förvånande har det ursmåländska bolaget hittat en ny ledare från samma landskap . . .

Rainer Rüssel grundade Pinewood 1991. Sedan dess har han varit vd men efter 31 år är det nu dags att lämna över ledarrollen till en ny person. Bengt Rimark heter Rüssels ersättare.

Rimark har, precis som Pinewood, småländsk härkomst. Han är utbildad maskiningenjör med en vidareutbildning inom internationell marknadsföring. Hans två senaste vd-uppdrag har varit inom återvinning- och bilinredningsbranschen. Han har också haft ett övergripande ansvar för marknad och försäljning samt drivit utvecklingen av internationella distributionen. Att Pinewood valde just Ringmark förklaras med hans långa erfarenhet att utveckla starka varumärken, förädla affärsmodeller och bygga skalbara organisationer. Hans erfarenheter om distribution menar Pinewood också kommer vara viktigt, då man som varumärke blickar ut från Europa.

Att få förmånen att leda ett så starkt outdoor-varumärke som Pinewood är lite av ett drömuppdrag. Jag har sedan barnsben haft ett aktivt friluftsliv vilket gör att jag nu kan jobba med något som är kopplat till mina främsta fritidssysselsättningar. Vandring, jakt och utförsåkning hör till de aktiviteter jag söker utöva så frekvent som möjligt. Dessutom tillverkar Pinewood väldigt fina produkter som jag vet uppskattas mycket av bolagets kunder, säger Bengt Rimark. På Pinewood vill jag skapa en sådan miljö som jag själv trivs i, d.v.s. något som bygger på stolthet, engagemang och en stor förkärlek till ständiga förbättringar. Jag förespråkar platta organisationer med snabba beslutsvägar och en miljö där det är nära till skratt. Vi krokar arm när det behövs och hjälps åt för att nå våra uppsatta mål. Jag uppskattar även ett tävlingsmoment i verksamheten. Man kan tävla i princip allt och man får inte glömma att fira när man når sina mål, säger Rimark i ett pressmeddelande.

Rainer Rüssel kommer fortsätta att arbeta med Pinewood men då inom produktutveckling. Han säger i ett pressmeddelande att beslutet att lämna posten är något som vuxit fram de senaste åren.

– Att ha möjligheten att ta in ny ledarkompetens in i mitt skötebarn Pinewood AB för att utveckla företaget vidare i den expansion vi genomgår och med de otroliga möjligheter varumärket står inför är en fantastisk förmån. Bengt med stor erfarenhet av att leda företag, få med sig medarbetare, prestigelöshet, med ett enormt engagemang och otrolig passion för aktivt friluftsliv blir en perfekt ledare för företaget framöver.

– Detta beslut ger mig mer tid att göra det jag tycker bäst om; att utveckla produkter och köpa in morgondagens storsäljare! Det är det som triggar mig och är något som det givits mindre tid till de senaste åren. Nu är jag tillbaka i en roll där allt började för strax över 30 år sedan, underbart! Välkommen Bengt, nu kör vi!, säger Rüssel i samma pressmeddelande.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Pinewood

    Pinewood är en ledande tillverkare av kläder och tillbehör för ett aktivt friluftsliv. Vi levererar hållbara jakt-, fiske-, fritids- samt hundsportskläder för vuxna så väl som till barn. Vi är ett passionerat familjeföretag med många år i branschen. Miljö och hållbarhet är en naturlig del i vår produktutveckling och med vår egen klädfabrik säkrar vi upp hög kvalité i våra produkter.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27199" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]