Craft och handbollslandslaget presenterar ny tröja

Inspirerat av gräsrotshandbollen och planens linjer. Craft har presenterat landslagens nya handbollströjor.

I samarbet emed svenska handbollslanslaget har Craft utvecklat en ny matchtröja, som enligt Craft själva är full av ny teknologi.

Den nya tröjan är gjord i högelastiska, slitstarka material och har en unik ergonomisk passform för både damer och herrar.

Det här är andra generationen av landslagströjor som Craft tagit fram.
”Vi har gjort om hela konstruktionen men använt samma typ av material som tidigare med hög slitstyrka och elasticitet, i syfte att optimera rörelsefrihet och prestationsförmåga. Vi har även lyft in mer gult i plagget samt flera svenska element, som till exempel en karta över Sverige i nacken. Förhoppningen är att den nya tröjan ska hjälpa Sverige till framgång i vinterns EM för damer och herrarnas VM på hemmaplan ”, berättar Christoffer Rehn, Product Manager på Craft.

Designen har inspirerats av handbollsplanens linjer och den nya träningströjan är en hyllning till svensk handboll, med namnen på landslagets samtliga handbollsklubbar printade på plagget.

”Landslagsspelarna som kommer att bära tröjorna på träningar och matcher har alla börjat som barn i olika föreningar runtom i landet. De nya tröjorna är en hyllning till det som är svensk handboll, till klubbarna som dagligen fostrar unga flickor och pojkar att inte bara bli bättre handbollsspelare utan även utvecklas som individer. Vi känner en stolthet att tillsammans med Craft kunna presentera våra nya match- och träningskläder”, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig på Svenska Handbollförbundet.

Craft och Svenska Handbollslandslaget har samarbetat sedan 2019. Från och med slutet av oktober finns nya matchtröjan till salu som replica-variant på landslagets träningsmatcher samt på handbollslandslagets egen hemsida.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="27047" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]