Gore-Tex lanserar nytt material

Gore-Tex slår på stora trumman och presenterar sitt nya material som vi redan i höst kommer se användas av flera varumärken.

Membranledaren Gore-Tex har presenterat ett nytt material. Det nya Polythene-membranet kommer att finnas från hösten och vintern 2022 och tanken är att materialet ska vara ett komlement för kunders olika behov och användningsområden.

Det nya membranet är en viktig milstolpe enligt Gore-Tex själva då det är PFC-fritt och har ett reducerat koldioxidutsläpp. Detta på grund av att det används mindra material för samma yta. Membranet skapas också av material som är återvunnet eller ofärgat för att ge det ett ytterligare lager av miljövänlighet. Dessutom är det, förstås, vattentätt, vindskyddat och andas.

Det nya materialet kommer gå att finna direkt i produkter från bland andra Adidas, Arc’teryx och Patagonia. I samband med det nya materialets lansering gör Gore-Tex också en ny digital kampanj. I kampanjen kommer man kunna se bilder från företagets 40-åriga historia och deras utveckling av material genom åren.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26988" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]