Pinewood samarbetar med Håll Sverige rent

Håll Sverige Rent-dagen äger rum 17 september. Som en del av detta vill Pinewood vara med.

Lördag 17 september är det dags för Håll Sverige rent-dagen. Den mesta informationen får man väl i titeln av dagen. Det går alltså ut på att man ska ge sig ut i skogen och plocka skräp för att göra Sverige lite renare. Ett enastående initiativ från den ideella organisationen förstås. 

Lagom till den stora skräpplockar-dagen meddelar nu också Pinewood att de initierat ett samarbete med organisationen, vilket gör att de nu kan titulera sig som ett ”Företag mot skräp”.

I ett pressmeddelande berättar Pinewood att man med sina rötter i skogen är väl medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet. Hållbarhet är ett av deras kärnvärden och Pinewood vill alltid sträva a efter att minska materialspillet, användandet av kemikalier och plaster som riskerar att hamna i naturen.

– Ett av våra kärnvärden är hållbarhet, och för oss är det viktigt att leva som vi lär. Vi vill engagera oss och aktivt bidra till en renare miljö. Förutom de projekt vi driver genom vårt hållbarhetsarbete vill vi även engagera oss på lokal nivå, att samla skräp och sprida kunskap om nedskräpning är något vi alla kan bidra till. Vi är glada och stolta över att vara samarbetspartner till Håll Sverige Rent och vill uppmana våra kunder, återförsäljare och samarbetspartners att tillsammans med oss göra en insats för en renare miljö, säger Charlotta Malmberg, marknadschef på Pinewood.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Pinewood

    Pinewood är en ledande tillverkare av kläder och tillbehör för ett aktivt friluftsliv. Vi levererar hållbara jakt-, fiske-, fritids- samt hundsportskläder för vuxna så väl som till barn. Vi är ett passionerat familjeföretag med många år i branschen. Miljö och hållbarhet är en naturlig del i vår produktutveckling och med vår egen klädfabrik säkrar vi upp hög kvalité i våra produkter.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26893" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]