Bookman tar in 7,3 miljoner

Efter en ny kapitalrunda har Bookman tagit in 7,3 miljoner och fått en ny majoritetsägare.

I en ny kapitalrunda tillsammans med Spiltan tar Bookman in 7,3 miljoner. Spiltan är därmed ny storägare. Bookman Urban Visibility ska i och med nya tillväxtkapitalet expandera via nya distributörer, online och utöka produktportföljen.

Bookman startades av David Axelsson och Victor Kabu under deras studietid i Linköping. I deras portfölj finns cykellysen, pannlampor och reflexer. Visionen är att rädda liv och bli störst i världen på produkter för att synas i trafiken.

I dagsläget säljs Bookman inom flera olika segment. Naturkompaniet, Apoteket AB och Designtorget är några av dem. Men även i MoMa i New York och Le Bon Marché i Paris. Utöver det har man försäljning via egen e-handel och har samarbetat med såväl Emporio Armani och Craft Sportswear.
– Det här ger oss helt nya möjligheter att stärka vårt team inom såväl marknad, försäljning och e- handel, men inte minst kommer vi kunna öka takten på vår produktutveckling och lägga grunden för det bolag vi vill vara om ett par år, säger Victor Kabo, en av grundarna.

– Genom att teckna nya avtal med nya distributörer och butikskedjor, stärka satsningen online och utöka produktportföljen avser Bookman under 2023 kunna öka försäljningen och sin geografiska närvaro. Redan existerande avtal med distributörer i UK, Frankrike, Spanien, Benelux, Tjeckien och Schweiz har nyligen kompletterats genom ett avtal med amerikanska Quality Bicycle Products (QBP), en av de största distributörerna inom cykelsegmentet i USA.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26491" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]