Scott lanserar nya Foil RC – deras snabbaste någonsin

Scott vill ta täten i segmentet Aero bikes. Detta genom att lansera helt nya Foil RC. Cykeln är skapad för att fungera när så väl amatörer som världselit använder den och enligt Scott själva är det deras snabbaste cykel någonsin. Scott Foil RC har varit premiumhojen hos Scott i många år och den har varit…

Scott vill ta täten i segmentet Aero bikes. Detta genom att lansera helt nya Foil RC. Cykeln är skapad för att fungera när så väl amatörer som världselit använder den och enligt Scott själva är det deras snabbaste cykel någonsin.

Scott Foil RC har varit premiumhojen hos Scott i många år och den har varit vinnande flera gånger om. Nu kommer den i en ny version som ska vara tillräckligt bra för att fungera även för den mest kräsne cyklisten.

Med industriledande F01 Airfoil Technology pressar Scotts nya cykel gränserna för vad som är möjligt inom regelverken. Deras patenterade styre gör det möjligt att helt integrera kablaget oavsett om det är elektronisk eller mekaniska växlar som används. Den bryter också luftmotståndet genom att man bland annat höjt framgaffeln, skapat en tunnare sadel och genom att man vinklat kedjan tio grader för att vinden därmed ska ta sig in i ekrarna. Alla detaljer har man arbetat med, såsom gömda bromsskivor. Allt för att minska luftmotståndet. Totalt testades över 300 versioner av racern och i den här versionen används 30 procent mindre kolfiber för att man ska kunna minska vikten ytterligare. Totalt väger cykeln endast 7,22 kilo samtidigt som man lyckats behålla styvheten.

Cykeln kommer i fem versioner och den kommer att användas i Tour de France av Team DSM med start 1 juli.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26450" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]