Craft med ny Vätternrundan-kollektion

För den som ska göra en klassiker och inte riktigt vet vad som man ska ha på sig under själva cykeldelen: Se hit!

Craft har, precis som tidigare, tagit fram en klädkollektion tillsammans med Vätternrundan. I kollektionen finns bland annat cykeltröja, cykelbyxor och en kepa.

Kollektionen är inspirerad av Vättern och dess böljande blå vågor, enligt designern Daniel Ekelund på Craft.
– Färgpaletten innefattar även en gul accentkulör som tillsammans med den blåa basen understryker Vätternrundans koppling till En Svensk Klassiker. Tröjan har dessutom en svart botten nedtill, i sidorna och på axlarna för att fungera bra tillsammans med svarta cykelbyxor och svarta armvärmare. Jag har försökt att designa en tröja med progressiva element som samtidigt kan uppfattas som en klassisk cykeltröja med större kontrasterande block, säger Ekelund.

Enligt Andreas Andersson, som jobbar med Vätternrundan, är kollektionen en fullträff. I ett pressmeddelande säger han att färgpaletten för tankarna till ”asfaltsmilen runt Vättern, de böljande raspfälten och Vättern med sina blå skiftningar”.
– Årets kollektion har alla förutsättningar att bli minst lika framgångsrik som tidigare år. Formspråket är enkelt tidlöst vilket för att plaggen kan leva länge och även i andra sammanhang, när man tränar eller cyklar andra motionslopp, säger Andersson.

Kollektionen har utöver nämnda cykeltröja, cykelbyxa och keps även en t-shirt.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26163" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]