Bajen och Craft – hand i hand

Hammarby Fotboll har de senaste tre åren haft Craft som huvudpartner. Nu förlängs avtalet fram till 2028.

Det nya avtalet, som inleds 2023 blir det största i Hammarbys historia.
– Med tanke på satsningen vi gjort och fortsätter att göra tillsammans med Hammarby ser vi på detta förnyade avtal som mycket viktigt i vår långsiktiga satsning på kläder och utrustning för lagidrott. Det nya sexåriga avtalet är ett led i starkt och hållbart samarbete där vi tillsammans utvecklar morgondagens sportmaterial, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Craft och Hammarbys nya avtal innebär ett ännu djupare damarbete. Klubben har idag över 3 500 spelare som framöver ska spela i Craft-kläder och avtalet innefattar alltså samtliga sektioner inom klubben: herr, dam, ungdom, futsal samt merchandise.
– Något som vi ser som väldigt positivt är Hammarbys stora satsning även på ungdom och damlag, där vi för flick- och damlagen alltid erbjuder plagg framtagna efter den kvinnliga anatomin, säger Stefan Persson.

Sedan 2019 har Craft varit huvudpartner till Stockholmsklubben och tillsammans har man utvecklat matchställ, träningskläder och merchandise. Enligt Craft har samarbetet varit mycket framgångsrikt.
– Förhandlingarna kring det nya avtalet startade efter sommaren, samtalen kring utformningen mot ett nytt avtal har förts i en mycket positiv anda där båda parter har lyckats hitta en stor affärsnytta. Avtalets omfattning och storlek ger oss en långsiktig trygghet och en god ekonomisk stabilitet, säger Patrik Blomquist, försäljningschef Hammarby Fotboll.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="25847" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]