Intersport ute ur sin rekonstruktion

Intersport Sverige har haft ett tufft 2020. Nu är rekonstruktionen i alla fall över.

Intersport ute ur sin rekonstruktion

Majoriteten av fordringsägarna biföll ackordförslaget som togs fram då Intersport Sverige inte kunde betala sina fakturor. Rekonstruktionen för Intersport är därmed över.

Publicerad

Intersport meddelade precis i ett pressmeddelande att ackordsförslaget för dess dotterbolag (Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB) har godkänts av bolagens borgenärer. Rekonstruktionen förväntas vinna laga kraft före utgången av oktober.

Rekonstruktionen har genomförts under exceptionella omständigheter till följd av Corona-pandemin, vilket påverkat branschen på både kort och lång sikt. Tack vare det lyckade utfallet blir Intersport åter en stark aktör med frisk kärna och ett rikstäckande butiksnät. Intersport får nu möjlighet att nå visionen som Sveriges mest inspirerande sportdestination.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som stöttat oss med en nästintill total uppslutning kring ackordsförslaget. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver, säger Marcus Wibergh, VD på Intersport.

Marcus betonar samtidigt att det varit en mycket påfrestande period med hårt arbete för alla medarbetare, och riktar en stor eloge till dem:

– Jag vill verkligen tacka alla medarbetare som slutit upp bakom rekonstruktionen från första dagen. Utan deras mod och engagemang hade detta inte varit möjligt, säger Marcus.

Även bolagets rekonstruktör är nöjd med processen och utfallet:

– Jag har sedan inledningen av den här processen haft gott hopp och stor tilltro till att Intersport ska klara rekonstruktionen. Bolaget har i grunden en god affärsverksamhet och det är med glädje jag kan konstatera att rekonstruktionen nu kan avslutas framgångsrikt, säger Nils Åberg, ansvarig rekonstruktör på Advokatfirman Carler.

Totalt tvingades Intersport stänga 12 butiker i Sverige under 2020 för att få ihop siffrorna. 

Här hittar du Sportfacks övriga artiklar kring Intersports rekonstruktion:
När kedjan tvingades till rekonstruktion i april. I maj tvingades Intersport stänga först sju butiker. För att sedan stänga ytterligare elva.

 

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842