Intersport stänger ytterligare butiker

Intersport tvingas stänga sin butik på Avenyn i Göteborg.

Intersport stänger ytterligare butiker

Intersport Sverige tvingas stänga ännu fler butiker i Sverige. Idag kom beskedet att även butiken på Avenyn i Göteborg tvingas slå igen.

Publicerad

Intersport Sveriges vd Marcus Wibergh flaggade redan för det i augusti när Sportfack intervjuade. Då hade kedjan tvingats stänga ytterligare ett par butiker. Idag kom beskedet från Intersport att nedstängningarna fortsättervilket gör att antalet stängda butiker är upp i 12 stycken.

Två butiker läggs därmed till listan av nedstängningar. Majoriteten av butikerna är belägna i Stockholm samt Karlstadsmen nu stänger Intersport även butiken på Kungsportsavenyn mitt i centrala Göteborgs. Anlednignen menar Intersports vd, är precis som när Sportfack intervjuade honom den 13/8 när Intersport utökade nedstängningarna med då ytterligare sju butiker, är att Avenyn-butiken sålt för lite under Coronapandemin.

I Sportfack senaste intervju med Sportfack menade Wibergh att rekonstruktionen skulle vara klar i september. Nu skjuts det datumet fram. 

– Förhoppningen är att vara ute ur rekonstruktionen i mitten eller slutet av oktober, säger han i GP-intervjun.

Trots en förskjuten rekonstruktion och att antalet butiker som får ta ned skylten ökat i flera steg är Marcus Wiberg försiktigt optimistisk till kedjans framtid.

– Det (antalet butiker) är färre än vi trodde från början. Vi har ändå känt att de flesta fastighetsägarna har varit tillmötesgående, vilket gör att vi kan fortsätta driva handel i de andra butikerna.

Det är inte heller säkert att tolv blir antalet totalt stängda butiker när rekonstruktionen väl är klar.

Så här svarade Wibergh till GP på frågan "Har ni stängt den sista Intersport-butiken i år?"

– Det kan alltid blir fler. Vi ser över det hela tiden.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842