Nordiska varumärken flitigt prisade på Ispo

Nordiska varumärken flitigt prisade på Ispo

Ispo är världens största sportmässa och Ispo Award är troligtvis världens största tävling för sportprodukter. I år vann fem nordiska produkter Ispo Award Gold.

Publicerad

Ispo är en jättestor sportmässa och följaktligen är deras utmärkelse Ispo Award där mässan bästa produkter prisas också jättestor. Så stor att det ibland känns att alla vinner någonting…

Så är det självklart inte men i år var det ändå 137 produkter som fick utmärkelsen Ispo Award i någon av de sex kategorierna: Action, Outdoor, Ski, Performance, Health & Fitnes och Eco. Ispo Award är uppdelat i Product Of The Year, Gold och Winner där Product Of The Year är finast och tilldelas den absolut bästa produkten i varje segment, alltså bara sex stycken årligen. Gold tilldelas de produkter som juryn anser vara bäst i sina segment och Winner går till de produkter som juryn vill lyfta fram som något extra.

Nordiska företag brukar hålla sig framme i Ispo Award och det gjorde de även i år. Totalt prisades 15 nordiska produkter och om vi börjar med de som vann Gold så var det dessa:

Danska GripGrab prisades i kategorin Action för sina cykelhandskar med teknologin Insidegrip som ger ett ökat grepp i handskarna. Haglöfs prisades i Outdoor för sin nya känga Grym Keprotec GT som har en ovandel i Schoeller Keprotec som är en Kevlarväv som gör kängan oerhört slitstark och lätt. Även Devold prisades i Outdoor och de vann med sin Tinden Spacer Jacket som är ett mellanlager i ull tillverkat på ett nytt, modernt sätt.

I Ski vann Poc, som vanligt är vi nästan beredda att säga, och den här gången för deras nya underställ Layer. Det är ett underställ speciellt utvecklat för alpin racing och som därför har förstärkts med Dyneemagarn på utsatta ställen för att kunna stå emot vassa stålkanter och annan hård nötning. Femte nordiske vinnaren av Gold är Norrøna som i kategorin Ski vann med sin nya jacka Lofoten Ace. Det unika med den jackan är det nya yttertyget som är förstärkt med Vectranfiber för att tåla många hårda dagar på berget.

Tierras Deterra Hood Anorak är helt gjord av växtbaserde material.

Vi vill också lyfta fram svenska Tierra som var en av bara tre produkter som fick utmärkelsen Ispo Award Eco och de fick utmärkelsen för sin jacka Deterra Hood Anorak. Det unika med den jackan är att det är den första isolerande jackan som till hundra procent är tillverkad av växtbaserade material.

De fem produkter som prisades med titeln Product Of The Year var snowboarden  Tugboat från Korua Shapes i Action, mountaineeringskon Ribelle Tech från Scarpa i Outdoor, fotscannern BD 3D Scanner från Bootdoc i Ski, löparskon On Cloudflash i Performance samt de smarta hantlarna Selecttech från Bowflex i Healt & Fitness.

Övriga nordiska varumärken som vann Ispo Award Winner var: Primus Primetech Stove Set, Fjällräven Keb Expedition Down Jacket, Helly Hansen Expedition Parka, Devold Trollkyrkja Jacket, Thule Snowpack Extender, Swix AR 100–00, Extrem Skis Mothetreee, Craft Shield Jersey 2.0 samt Salming Trail 5. Stort grattis till alla vinnare.

 Har du inte fått nog av prisade produkter nu kan du kolla på alla prisad produkter här.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206