Alpingaraget byter skidor mot skor

Alpingaraget byter skidor mot skor

Publicerad

Alpingaraget Hammarby sjöstad testar ett nytt koncept. Under sommarhalvåret byts skidorna ut mot skor.

Ungefär samtidigt som den allra sista snön försvann från Hammarbybacken i Stockholm meddelade Alpingaraget Hammarby sjöstad att butiken inleder en sommarsatsning på löparskor. Närheten till Nacka reservatet och dess många löparstigar är en av anledningarna till att butiken utökar sortimentet med löpning. Butikens kompetens på fötter är en annan.

– Vår kunskap om stegmönster och belastningar lämpar sig bra även för löparskor, säger butikschefen Victor Norgren. Tanken är att vi varje år ska dra igång löpningen när vi känner att det börjar gå mot vår och sedan hålla på till i alla fall augusti.

När det gäller pjäxor har det varit något av Alpingaragets adelsmärke att helt utgå från kundens fötter vid pjäxförsäljning. Victor tänker i samma banor när det kommer till löparskor och därför har butiken bara köpt in neutrala skor. Med hjälp av en steg- och fotanalys ska personalen ta reda på vilka behov kunden har och ta fram en sula som ger kunden en så stabil fot som möjligt.

– Vi kan erbjuda både standardsulor och formgjutna sulor, säger Victor. Många butiker lägger mer fokus på skorna än på fötterna. Vi fokuserar på fötterna istället och det ser jag som en konkurrensfördel.

För att nischa sig erbjuder butiken inga asfaltsskor utan har istället valt att satsa på skor för grusväg och skor för skog. Ungefär 30 modeller från starka märken som Scott, Inov-8, Tecnica, Dynafit, Salomon, The North Face, Adidas och Asics återfinns på skoväggen.

Även löparkläder och tillbehör som vätskeryggsäckar, strumpor och pulsklockor finns till försäljning så att kunderna ska kunna utrusta sig från topp till tå.

– Det är ingen idé att göra något sådant här halvhjärtat, ska man överleva så får man göra det ordentligt, säger Victor. Jag tror stenhårt på det här, det finns inga andra specialistbutiker i närheten.

On
Off

14 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206