Temförsäljning och klubbar blir nyckeln till vårförsäljningen

Lågkonjunktur och höga elpriser präglar stämningen på Intersport Karlskrona Amiralen, berättar butiksägaren Erik Skagerman. Men tack vare bra klubbförsäljning så har butiken ett stadigt ben att stå på.

Hej! Hur mår butiken just nu?

– Det är ett tufft klimat, med höjda kostnader bland annat för elen. Vi gick från en elräkning på 7000 till 55 000 kronor. Det i sin tur resulterade i att jag gjorde en nyinvestering av belysningen i butiken, vi gör så gott vi kan för att minska kilowatten. Annars försöker vi hålla ihop vårt gäng och göra så gott det går med våra nyckeltal. Snart ska vi försöka bredda vår klubb- och företagsverksamhet med mer utesälj än innan, säger Erik Skagerman som äger Intersport Karlskrona Amiralen.

Vad pratar kunderna om just nu?

– Vi pratar om pengar och elstöd näst intill varenda dag med kunderna. Jag hoppas att när elstödet väl landar hos folk skapar det lite trygghet. Man hoppas att de ska kunna tänka på hälsan, och sig själva. Historiskt har vi haft det gott i sportbranschen även under lågkonjunkturer, kunderna åker inte på några långresor till Thailand men de kan unna sig ett par löparskor. Men nu har det varit lite många stolpe ut… 

Vilka idrotter är störst i ert område?

– För mig i butiken så är det fotbollen, alla dagar i veckan. Vi har många föreningar som jobbar väldigt nära oss, både herr- och damklubbar. Annars är hockeyn och handbollen starkare i området, rent divisionsmässigt. Men de är Stadiumlag, så det är inte lika intressant för oss. Vi är också oväntat starka på alpint här nere i Blekinge. Just i dag har jag 6 grader varmt, lätt duggregn, och ändå vet jag att jag har ett par skidkunder på väg in. 

LÄS MER: Började sälja jeans för att stå på flera ben

Vad har ni sålt bäst av den här veckan – veckan innan ni får Sportlov i Karlskrona?

– Jag måste säga alpintillbehör. De mjuka delarna i form av underställ, vantar, mössor, hjälmar och goggles. Våren har inte riktigt kickat igång ännu. Frågar du mig under sportlovsveckan så kommer jag säga fotboll. Det är som en rullgardin under sportlovsveckan. 

Hur ser det konkurrensen ut för er i regionen? Kämpar ni med eller mot varandra?

– Vi kämpar nog mot varandra, men vi kan ändå hjälpas åt. Det är god stämning. Sedan har vi en Intersport i Karlshamn också, och givetvis samarbetar vi. De är starka på hockey, och vi på alpint. 

Så hur ser ni på den kommande säsongen?

– Jag tror väldigt starkt på våren, med tanke på att vi är starka på team- och klubbeställningar och där ser vi en positiv trend. Vi har lite fotbollsevent i butiken som går av stapeln i mitten av mars, där vi har bjudit in lite leverantörer som ska dela ut goodie bags.  Det hoppas vi får ringar på vattnet. Vi har också signat om två större föreningar som lämnat önskemål om vad vi ska ha i vår butik. 

– Nu ska vi gasa! Det är samma känsla när vi pratar med Intersport centralt, det blåser positiva vindar. Det här ska gå. Det är bara en fråga om vem som vinner!

Sverigeresan. I en ny artikelserie tar vi oss Sverige runt för att prata med er. Hur mår ni? Vad är det senaste i butiken? Vad borde vi känna till? Först ut är butiker i Blekinge län.