NordicEnvoy

NordicEnvoy startade 2008 och hanterade huvudsakligen hela EU-marknaden för Klean Kanteen. Nu år senare har företagets portfölj vuxit till att distribuera en rad olika varumärken och vi hanterar hela den Skandinaviska marknaden med de flesta varumärken.

Vår vision är att arbeta med avancerade varumärken av toppkvalitet som slutkonsumenterna respekterar och värnar om. Vi fokuserar på varumärken och produkter där produkten används i många år; ett varumärke och en produkt som användarna stöder och främjar i sin vardag! På så sätt har vi inspirerande varumärken och kunder.

Vi försöker identifiera oss som ett företag för framtiden, men med fokus på idag. Vi arbetar hårt med produkter för framtiden och kundernas tankesätt att bli mer hållbara med hur de lever och köper produkter. Den skandinaviska marknaden har alltid varit en högt utvecklad marknad och slutkonsumenterna är vana vid att spendera pengar på högkvalitativa prestandaprodukter.


Varumärken

  • ChicoBag - ChicoBag tillverkar miljövänliga, återanvändbara och hållbara väskor, påsar och ryggsäckar med snygg design för att minska den miljöfarliga användningen av engångspåsar. ChicoBags produkter är av hög kvalitet och tillverkade just för att hålla länge och orka bära hem din mat från affären gång efter gång. Varje produkt är märkt med en siffra som visar hur stor del av produkten som är tillverkad av återvunnet material.
  • Klean Kanteen - Klean Kanteen tillverkar hälsosamma, snygga och miljövänliga alternativ till flaskor av plast och aluminium. Våra produkter är tillverkade av högkvalitativt, livsmedelsklassat 18/8 rostfritt stål som varken absorberar eller ger ifrån sig smaker. Oavsett hur många gånger den fylls, eller vad som varit i den, håller Klean Kanteen dina drycker fräscha och rena. Ända sedan starten har Klean Kanteen varit helt fri från BPA, ftalater, bly och andra gifter. Alla våra produkter är utformade efter en aktiv, miljövänlig och hållbar livsstil. Därför ger vi dig en livstids garanti på alla våra produkter. Idag fortsätter Klean Kanteen® att leda utvecklingen av säkra vattenbehållare. Genom innovation och att vara en förebild med nya och intressanta produkter som ska ersätta de tillverkade av giftig plast. Detta gör vi med säkra och hållbara alternativ.
  • Opinel - Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med. Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France. Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.
  • Sunday Afternoons - Idén till Sunday Afternoons föddes på en gård i Kalifornien. Paret som arbetade på gården var ute i alla väder, även under Kaliforniens heta sol. För att obehindrat kunna vara ute utvecklade de solhattar som skyddar ordentligt mot solens strålar. Med en solhatt från Sunday Afternoons kan du njuta av att vara ute även när solen gassar.
  • To-Go Ware - To-Go Ware erbjuder bestick i bambu. Hållbara och miljövänliga val för dig som är i farten. Bambu är ett extremt slitstarkt material som håller för mycket utan att gå sönder. När bambu skördas behöver det inte replikeras eftersom det kommer växa nya skott från dess omfattande rotsystem. Bambu är ett långvarigt, hållbart material som har oändliga användningsområden.
  • GigaGlide - GigaGlides produkter är marknadens enda helt PFC-fria sortiment; utan mineraloljor och paraffiner. Inte nog med att vallan ger helt fantastiskt glid på dina skidor, den är dessutom biologiskt nedbrytbar.
  • Pangea - Miljövänliga bambuhanddukar för äventyraren. Med en handduk i bambu kan du hjälpa till att minska mängden mikroplast i världens hav och vattendrag.
  • Nordic Pocket Saw - Nordic Pocket Saw grundades 2015 i Sverige av två barndomsvänner. Visionen var att skapa högkvalitativa produkter som kunde följa med på äventyr ut i naturen. Resultatet blev en prisbelönt, handdriven kedjesåg som uppskattas världen över.

Artiklar