Marmot Mountain Europe GmbH

Marmot grundades 1974 av två klättrare och studiekamrater. Deras första produkter var en dunjacka, en dunparka och en dun-sovsäck. Lite tursamt fick de en stor order från Universal Studios, som behövde 108 st. "Very Puffy Jackets" till en filminspelning med Clint Eastwood för filmen "The Eiger Sanction", en jacka som sedan blev storsäljaren "Golden Mantle" som nu finns i en modern livsstilsversion. 1976 inleder man ett samarbete med W.L Gore. Det resulterade i bivy bags, dunsovsäckar, jackor och tält med GoreTex tyger. Marmot är idag en av W.L Gore’s absolut äldsta kunder.
Sedan dess har mycket hänt, och Marmot är idag ett företag som fortsätter att utveckla kläder och utrustning av högsta kvalitet till friluftslivets professionella bergsfolk och gemene "friluftsaren". Meningar som "Outdoors for all", ,"Playfully Serious" och "Performance & Play" driver riktningen för bolaget, där man fokuserar på att vara ett inkluderande varumärke med fokus på att alla ska känna sig välkomna och ha kul ute i friluftslivet. Marmot tillverkar idag kläder, tält och sovsäckar och har en rad välrenommerade egna teknologier, allt i hög kvalitet med miljö, prestanda och hållbarhet i fokus.


Varumärken

  • Marmot -

Artiklar

  • Veckans Produkt: Marmot PreCip 3L Jacket
    Väletablerade Precip Eco Jacket, som redan är känd som ett pålitligt, miljömedvetet och prisvärt skalplagg, får nu ett nytt syskon i modellen PreCip 3L Jacket för SS22.