Marmot Mountain Europe GmbH

SHOWROOM PÅ SICKLASTRÅKET 19 I NACKA. - Marmot startades 1974 av två klättrare och studiekamrater. Deras första produkter var en dun-jacka, dun-parka och en dun-sovsäck. Lite tursamt fick de en stor order från Universal Studios, som behövde 108 st. "Very Puffy Jackets" till en filminspelning med Clint Eastwood för The Eiger Sanction, en jacka som sedan blev storsäljaren "Golden Mantle". 1976 inleder man ett samarbete med W.L Gore. Det resulterade i bivy bags, dunsovsäckar, jackor och tält med GoreTex tyger. Marmot är idag en av W.L Gore’s absolut äldsta outdoor-kunder.
Sedan dess har mycket hänt, och Marmot är idag ett företag som fortsätter att utveckla kläder och utrustning av högsta kvalitet till professionella alpinister och gemene "friluftsaren". Meningar som "Outdoors for all" och "Playfully Serious" driver riktningen för bolaget, där man fokuserar på att vara ett inkluderande varumärke med fokus på att alla ska känna sig välkomna och kunna ha kul ute i friluftslivet. Marmot tillverkar idag kläder, tält och sovsäckar och har en rad välrenommerade egna teknologier, allt i hög kvalitet med miljö, prestanda och hållbarhet i fokus.


Varumärken

Artiklar

  • Veckans Produkt: Marmot PreCip 3L Jacket

    Väletablerade Precip Eco Jacket, som redan är känd som ett pålitligt, miljömedvetet och prisvärt skalplagg, får nu ett nytt syskon i modellen PreCip 3L Jacket för SS22.