Lange SHADOW – ett nytt kapitel i pjäxans historia

En ny pjäxserie, framtagen för att förbättra och förfina. En elegant pjäxa skapad för att ge tillbaka till åkaren.

I flera decennier har den alpina pjäxan varit skidåkarens viktigaste produkt, länken mellan kroppen och utrustningen. På grund av detta har branschen skapat mängder med uttryck de flesta skidåkare tvingas ta hänsyn till. Det är lästvidd, skalhårdhet, passform, progressivt flex, värmeisolering, två- eller tredelat skal och formbara innerskor för att nämna några. 

Ofta tvingas vi även välja mellan de två motsats­begreppen ”prestanda” och ”komfort”. De hårda och kalla prestandamodellerna kommer historiskt direkt eller indirekt från den alpina världscupen, samtidigt som de rena komfortmodellerna tappar mycket kraft­överföring och därför har jämförts med moonboots.

Lange lanserar nu SHADOW. En pjäxserie som man i  det tysta, i skuggan, tagit fram efter flera års arbete av att förbättra och förfina. Resultatet är en elegant pjäxa som skapats för att ge energi tillbaka till åkaren. Lange lovar att med de två stora innovationerna, ”suspension blade” och ”double pivot”, ge åkaren naturlig och intuitiv hjälp. Att alltid finnas där, precis som en skugga när solen skiner.

Pjäxorna har inspirerats av löparskornas carbon plate och cyklarnas stötdämpare. Den nya, biomekaniska, konstruktionen ger mer kraft direkt ner i skidan. Det krävs mindre plöstryck för att starta svängarna tack vare den nya konstruktionen och SHADOW gör att du som skidåkare kan köra ”dina vanliga svängar” under en längre tid utan att bli trött. Det krävs mindre energi från åkaren för samma sväng i jämförelse med traditionella pjäxor och deras uppbyggnad.

Den nya serien är vad Lange själv menar en ­perfekt kombination mellan de två motsatsbegreppen som vi så ofta fått välja mellan: ”prestanda” och ”komfort”. Med SHADOW behöver man inte välja.

Som skidåkare kan man med Lange SHADOW förvänta sig

1. Mycket mer kraft vid varje sväng.
2. Mer stöt- och vibrationsdämpning.
3. 26 procent bättre returflex med mindre ansträngning. Booster straps behövs inte längre!
4. En mycket mer linjär och naturlig ­flexkurva.
5. En förstärkt kraftöverföring med mycket högre lateral styvhet och ökat stöd bakåt.
6. Nya innerskor med ”AUXETIC Technology”, som därmed snabbare anpassar sig till foten och ger en bättre och mer direkt passform.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Rossignol

    Rossignol Group har varumärkena Rossignol, Dynastar, Look, Lange och Kerma. Utrustning och kläder för längd och utförsåkning och cykel.