Veckans produkt: Elevation Infinity 2.0

Förra vintern lanserade Helly Hansen sin mest innovativa och hållbara teknik för skalplagg någonsin: Lifa Infinity Pro. Nu ser vi resultatet i en serie nya jackor, som friåkningsjackan Elevation Infinity 2.0.

Elevation Infinity 2.0 Jacket är en vidareutveckling av den prisbelönta skaljackan Elevation Infinity som kom förra vintern. Baserat på feedback från professionella skidåkare som Mattias Hargin, Emil Stegfeldt, Marte Tveten och Sofie Gidlund har Helly Hansens designteam gjort direkta justeringar så att jackan uppfyller deras behov som åkare. Speciellt utvecklad med fokus på friåkningen är en ficka och smart kabelkanal för komradio och en så kallad Life Pocket, som håller mobilens batteri längre i kyla, bra för både säkerheten och för kontakt med andra åkare på berget.
Elevation Infinity 2.0 Shell Jacket finns i flera färger till både dam och herr, med leverans höst/vinter 2021. 

Jackan är tillverkad med den innovativa Lifa Infinity Pro-teknologin med ett helt vattentätt och ventilerande membran och ett långlivat skydd mot väta helt utan användning av kemikalier. Det nya membranet med Lifa-teknologi, Helly Hansens egna lätta och vattenavstötande fiber, i kombination med ett ”solution dyed” yttertyg i 100 % Lifa, ger revolutionerande egenskaper och uppfyller Helly Hansens krav på vattentäthet och ventilation. Den vattentäta teknologin har en livslång varaktighet utan behov av varken behandling eller impregnering efter en tids användning. Den är evigt hållbar och slitstark med prestanda för professionellt bruk. 

Helly Hansen har fått fina umärkelser för sina tekniska och hållbara produkter, bland annat för Lifa Infinity- teknologin och till Ispo Gold Winner både 2020 och 2021 samt Ispo Sustainable Achievements 2021. 

Läs mer om den innovativa teknologin och Helly Hansens ULLR-kollektion på www.hellyhansen.com

Veckans produkt: Elevation Infinity 2.0

Relaterat företag i Sportregistret

  • Helly Hansen Sport

    Marknadsför sportkläder/accessoarer, funktionskläder, arbetskläder samt sport- och modeskor.