Stiga nysatsar på badminton

1970-talet var Stiga Sports storhetstid inom badminton, nu nysatsar man på ett racketsortiment med spetskvalitet, med hjälp av dragplåstret Max Svensson.

Bollsporter har följt Stiga genom åren hela vägen bakåt i tiden till 1940-talet. Ofta i form av lättillgängliga paketerbjudanden för att snabbt komma igång. Men på senare år har de tre P:na pingis, padel och pickleball till stor del tagit över spetssortimentet när det gäller racketsport. Nu gör dock Stiga en rejälare satsning igen på just badminton med en mer högkvalitativ racketserie.       
– Precis som bordtennisen och tennisen har badminton hängt med som en del av Stiga Sports historia sedan 40-talet. Redan 1943, då badminton började bli populärt i Sverige, hade vi flera racketar och tillbehör som nät och bollar med i sortimentet. Även så kallade badmintonspel, kompletta set med racketar, bollar, nät och stolpar smidigt förpackade i en väska fanns med i utbudet, berättar John Bandstigen, product manager racket sports, på Stiga. 

Aviox-serien.

Men om det var spelare som Eva Twedberg som var varumärkets stora affischnamn på 1970-talet, och även medverkade i dåtidens produktutveckling, så är det stjärnspelaren Max Svensson (just nu fjärderankad i Sverige), från Täby Badminton, som idag ska axla ansvaret som ansiktet utåt. 
– Stiga Sports comeback på badmintonscenen är riktigt spännande och det är en stor ära för mig att vara en del av denna satsning. Jag tycker att de tre Aviox-modellerna håller precis den kvalitet man kan förvänta sig av ett sportmärke i världsklass, säger han i ett pressmeddelande.Den nya racketserien inkluderar, som sagt, tre modeller. Aviox Progress är att betrakta som integsmodell, Advance är allround och Aviox Pro är till för den mer avancerade spelaren med höga krav. 
För den som är nyfiken – eller vill spana in konkurrensen – finns de nya modellerna att kika närmare på i Stigas showroom på Götgatan 105, Södermalm, Stockholm. 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="33361" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]