Två nya cyklar från Meter

Lagom till höstrusket kommer Meter med två nya cykelmodeller.

Lagom till de härliga höstdagarna med den höga luften, svalkande temperaturen och vackra naturen har Meter tagit fram två nya cykelmodeller.

Redskapen för att man ska kunna ta sig ut i naturen har de döpt till Cade och Fend. De båda är gjorda i aluminium och de båda är, precis som alltid med Meter, handbyggda i Stenkullen.

Cade

Cade är en gravelracer med Shimanos GRX 20-drivlina och hydrauliska bromsar. Tanken är att du ska kunna köra den både på grus och asfalt, som en daglig pendlarcykel eller vad annars du kan tänka dig behöva en cykel till. En allsidig hoj, helt enkelt. För den som vill kan man utrusta Cade med både skärmar och pakethållare, vilket skvallrar om användbarheten.

Pris: 19 800 kronor

Fend

Meters nya flatbar-hybrid är lätt och kvick. Shimanos Deore MTB-drivlina används och här kombineras snabbheten hos en landsvägsracer med en MTB-cykels robusta och raka styre.

En 11-delad kassett ger ett brett register trots att man helt skippat framväxeln. Andra fördelar med kassetten är att den är mer intuitiv för cyklisten och inte har samma behov av justering och underhåll. Även här kan man utrusta cykeln med skärmar och pakethållare, vilket gör att den inte nödvändigtvis endast kan användas för träning, utan också för den som pendlar till jobbet eller andra platser.

Pris: 14 800 kronor

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="26642" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]