Pinewood lanserar uthyrningstjänst av jaktställ

Småländska Pinewood skriver i ett pressmeddelande att de vill se sina kunder konsumera mindre, vilket kanske låter lite bakvänt då de sysslar med just försäljning av jakt- och fritidskläder. Men med en ny möjlighet att hyra ut jaktställ vill de ta nästa steg för att få naturen att må bättre.

För att ta nästa steg i det långsiktiga hållbarhetsarbetet lanserar Pinewood en uthyrningstjänst för jaktställ, där konsumenten ges möjlighet att hyra sitt jaktställ i stället för att köpa. Pinewood skriver i ett pressmeddelande att de är först i Sverige med att erbjuda konsumenten tjänsten gällande just jaktställ.
– Hållbarhet är ett av Pinewoods kärnvärden och vi arbetar ständigt med att säkerställa att vi minskar vår miljöpåverkan. Vi utvecklar kontinuerligt nya sätt att bli bättre, transparanta och rättvisa i alla led, säger Rainer Rüssel, VD och grundare av Pinewood.

Pinewood skriver också att deras roll är att inspirera människor att behöva mindre och behålla längre, vilket kan anses vara lite märkligt då de sysslar med att göra produkter.
– Vi vill möta behovet hos de konsumenter som föredrar att hyra i stället för att köpa nytt, och erbjuda dem ett annat alternativ som ”sharing” att man delar och hyr sina till- gångar. Vi ser ett förändrat konsumtions- beteende och vill kunna bemöta våra kunders olika behov. Det finns ett växande intresse för cirkulär ekonomi och det är viktigt för oss att följa med och aktivt delta i utvecklingen av dessa frågor och förhållandesätt, säger Isabel Turesson, design- och produktutvecklare.

I samma pressmeddelande skriver Pinewood att tanken med företaget var att bidra till en friskare natur genom att skapa kläder som påverkar den så lite som möjligt, alltså kläder som är tidlösa och som håller över längre tid. För att hyra ett jaktställ använder man sig av företagets egna hemsida.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Pinewood

    Pinewood är en ledande tillverkare av kläder och tillbehör för ett aktivt friluftsliv. Vi levererar hållbara jakt-, fiske-, fritids- samt hundsportskläder för vuxna så väl som till barn. Vi är ett passionerat familjeföretag med många år i branschen. Miljö och hållbarhet är en naturlig del i vår produktutveckling och med vår egen klädfabrik säkrar vi upp hög kvalité i våra produkter.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="7979" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]