Vans lanserar förbättrad vintersko

Ökad vattentäthet, bättre isolering och förbättrat grepp. Vans nya vinterskor blandar in deras klassiska skate-mode med rejäla vinterfunktioner för att därmed vara lika bra i snö och slask som de är på en skateramp.

Vans fortsätter att satsa på vinterskor. Till årets kyliga månader har företaget tagit fram en ny versin av sin klassiska Sk8-Hi-sko med bättre funktion inför snö och slask.

Företaget själva säger att det är deras tekniskt mest avancerade allvädersprodukt hittills och när man hör vad som finns i skorna är det enkelt att förstå varför. Skon använder sig av Gore-Tex för att vara vattentät och ändå andas. Dessutom används Thinsulates kallvädersisolering för att ge mer värme i skon.

Dessutom har skon en yttersula i All-Tracs terränggummiblandning, utvecklad specifikt för Vans för att ge ett bättre grepp vilket i sin tur ska göra skon bättre för hala vintergator. Sulan har också utvecklats på så sätt att flexibiliteten ökat då klackarna nu kan böjas med terrängförändringar, vilket skapar mer yta och bättre anpassningsförmåga.

Skon kommer att finnas i två versioner. Dels en svart-grå och dels en i det klassiska rutiga mönstret vi sett så många gånger tidigare från Vans.

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.