Titleist skapar boll anpassad för inomhus spel

Tillsammans med TrackMan har Titleist tagit fram en ny golfboll. Det speciella är att den inte är frmatagen för vanligt golfspel. Nej, istället är den skapad för att fungera extra bra inomhus, i en simulator.

Simulatorgolfen har slagit igenom brett de senaste åren. Och om man ser till Titleists produktutveckling är den också här för att stanna.

Det amerikanska golfföretaget, som bland annat gör världsledande Prov1-bollen, har nämligen tagit fram en ny version av nämnda boll –endast för simulatorer.

Bollen har vad Titleist kallar en Radar Capture Technology, vilket innebär att den har en design som ska göra det enklare för en TrackMan att få fram korrekt data då den läser av bollen skruv efter slaget för att därefter räkna ut en slutgiltig bollbana.

Bollen kommer förstås att kunna användas inne i diverse simulatoranläggningar runtom i Svergie. Den kommer också att kunna användas av tränare och custom fitters för att få fram mer exakt data vid utprovningar till kunder.

Titleist har lyckats ta fram bollen genom ett tätt samarbete med TrackMan och det har tagit över två år att komma fram till en design optimerad för att enklare reflektera radarsignalerna.

Bollen kommer att finnas tillgänglig i utvalda butiker från och med december 2021. Det som gör produkten lite extra spännande är att det är en av de första inom golfen som är framtagna enbart till spel inomhus. Den fungerar förstås även utomhus, men den ska göra att spelares simulatorupplevelse blir till något bättre.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Acushnet

    Acushnet är ett av världens ledande företag inom golfbranschen med märkena Titleist, Footjoy, Vokey Wedges, Scotty Cameron och Pinnacle. Företaget säljer bollar, klubbor, skor, handskar, kläder, bagar etc till golfbutiker och golfshopar runt om i Norden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8082" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]