Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

För den som vill säkra ett par torra fötter även i de värsta av förhållanden kan det vara läge att titta lite närmare på Nikes nya trail-sko. I senaste versionen används nämligen Gore Tex-material för att säkra en torr tur i terrängen.

Nike fortsätter sin satsning på traillöpning och lanserar nu en uppdaterad version av populära skon Nike Pegasus Trail. Den här gången med ett vattentätt Gore-Tex-membran för att göra dem vattentäta. 

Detta ska försäkra en torr och bekväm löptur, även under blöta förhållanden då man tillsammans med det välkända materialet använt sig av Nike React-teknik, ett lätt och tåligt skummaterial. Dessutom har man adderat ett ”Dynamic-Fit”-band runt mellanfoten för att ge ett säkrare stöd, vilket ju kan vara till nytta vid löpning utanför asfalt och uppgångna stigar.

Skon har också en yttersida i gummi samt en undersula med dubbar för att säkra greppet i terrängen. Dessutom har man uppdaterat sulan på ett sådant sätt att den ska vara stabilare på alla fronter. Detta ska främst ge mer stabilitet i uppförs- och nedförsbackar enligt Nike.