Helly Hansen är tillbaka i city

Efter snart tio år är Helly Hansen tillbaka med en egenbrandad butik på Hamngatan, Stockholms city. Sportfack var där precis före öppning.

Sportvarumärket Helly Hansen har tidigare haft en egen butik på samma gata, Hamngatan, där de nu öppnar upp en egen butik igen. På så sätt är cirkeln sluten. Men det handlar i grunden om en ny, övergripande strategi.
– Då var strategin en annan, vi skulle inte ha egna butiker. Men nu ser vi att det finns ett behov. Dels för att vi ska kunna visa upp alla våra produkter inför konsumenten, med en bredd som inte de vanliga återförsäljarna kan ha. Och dels för att vi tror att det är bra både för oss själva och för de ordinarie återförsäljarna med den här exponeringen, berättar Sverigechefen Magnus Svahn.    

Vid besöket är det bara ett par timmar innan entrédörrarna öppnas för kunderna. I butiken på Hamngatan kommer Helly Hansen ha alla delar av sitt sortiment representerade, förutom barnkläderna.          
– Vi blev klara med det sista igår kväll. Varorna har det inte varit några problem med, de har kommit som de ska trots de allmänna leveransproblemen just nu. Men däremot har det varit svårt att få tag i och boka upp hantverkare, berättar Magnus Svahn.
– Men just nu, när det bara är knappt ett par timmar till kunderna kommer, så har jag faktiskt gåshud, fortsätter han.

Helly Hansen är tillbaka i city
Butiken innehåller ett fullsortiment, förutom barnkollektionen.

I Sverige har alltid Helly Hansen varit mest förknippade med segling och vattensport, medan man på andra marknader – som i USA – har gjort sig kända för sina alpina skidjackor. Många av plaggen har Helly Hansens speciella lifa-fiber som en basingrediens. Tidigare, under 1970-talet och framåt, användes den som isolationsmaterial men numera har ju Helly Hansen utvecklat fibern till ett ytterskal i versionen Lifa Infinity Pro.    
I den nya butiken kommer, som sagt, det finnas mycket annat än jackor, även skor, underställ, tröjor och mössor. Nu är det bara kylan som saknas. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Helly Hansen Sport

    Marknadsför sportkläder/accessoarer, funktionskläder, arbetskläder samt sport- och modeskor.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8154" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]