De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Den årliga tävlingen Scandinavian Outdoor Award är avgjord. Här kan du läsa och se vinnarbidragen från samtliga kategorier för SS22. För första gången tog ett finskt varumärke hem det finaste priset.

De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Overall Winner
Sasta Womens Mella+ jacket

Motiveringen lyder:
”Årets Overall Winner tilldelas Sasta Women’s Mella+ Jacket, en klassisk polycotton-jacka i skandinavisk stil, speciellt utformad för plus-sized kvinnor med friluftsintresse. Juryn gläds över det faktum att Sasta erbjuder tekniska kläder som tillgodoser behoven hos friluftsentusiaster som är starkare och större byggda och ger dem en perfekt passform. Det tätt vävda, vind- och vattentäta materialet är tillverkat av 65 procent återvunnen polyester och 35 procent ekologisk bomull och har en PFC-fri och vattenavvisande yta från Nikwax. Sastas egen reparationsservice garanterar att jackan kan fortsätta användas även om något slits ut eller går sönder efter många års hårt användande.”

De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Sustainabiiity award
Halti Reissu W DX 3L

Motiveringen lyder:
”Halti vinner Sustainability Award. Reissu W DX 3L är en snygg och långt skuren skaljacka tillverkat av ett PFC-fritt vattentätt, trelagers polyesterlaminat med återvunnet innehåll, som också lätt kan återvinnas. Alla andra material förutom dragkedjan av metall är också polyester. Materialets mjukhet, jackans stora passform och väderskyddet på hög nivå imponerade också juryn: ”Den höll mig torr under årets kraftigaste regnskur i Stockholm”, säger en jurymedlem. Designen gör Reissu W DX 3L-jackan till ett attraktivt och hållbart alternativ till ett stort antal kvinnor som aldrig skulle köpa en klassisk hardshell.”

De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Hardware award
Bergans Y Lightline Fastpack

Motiveirngen lyder:
”Den kombinerar löpvästteknik med vandringsvolym och låg vikt (24 l, 360 g). ”Detta gör modellen till den perfekta ryggsäcken för alla vandrare som vill gå lätt och snabbt”, förklarar en jurymedlem. Ett unikt komprimeringssystem håller allt på plats när användaren rör sig i hög takt och den vadderade 3D-Mesh-ryggen låter fukten avdunsta. Funktioner: axelremmar med avtagbar vattenflaska, packväska med rulltopp som gör det möjligt att justera volymen.”

De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Technology award
Cake Ösa

Motiveirngen lyder:
”Cake Ösa är inte en typisk outdoorprodukt, men den elektriska motorcykeln gör det möjligt för friluftsentusiaster att transportera sig själva och sin utrustning med lågt koldioxidavtryck och leva mer hållbart både i friluftslivet och i sin vardag. I sin produktkategori sticker Cake Ösa verkligen ut med den unika, modulära transportdesignen, en effektiv och tyst elektrisk drivenhet och materialval för cirkularitet, med markeringar för återvinning på varje del. Också Cake-cyklarnas lätta konstruktion leder till lägre energiförbrukning än vanliga motorcyklar. Juryn berömde särskilt den enastående designen.”

De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Kids award
Viking Ask Mid F GTX

Motiveringen lyder:
”Letar du efter en väldesignad och hållbar vandringssko för barn som kostar mindre än 100 euro? Här är den. Viking Ask Mid F GTX, vår Kids Award-vinnare i år. 85 procent av materialen har delvis återvunnet innehåll och skons livslängd gör att den kan användas av flera generationer barn. Juryn gillar också den greppande sulan och uppmärksamheten för detaljer. Kardborreknäppningar är mycket lättare att hantera än snörning och ett vattentätt, andningsfoder håller vatten ute.”

De tog hem förstaplatserna i Scandinavian Outdoor Award

Footwear Award
Alfa Stokka Advance GTX

Motiveringen lyder:
”–Jag skulle köpa den här skon”, sa en jurymedlem efter att ha testat skon från Alfa, vinnaren i kategorin Footwear. Den sneakerliknande low-cut-skon är superbekväm, dess snäva passform stöder foten och ger bra markkontroll. Sulan erbjuder rätt balans mellan stabilitet och bra dämpning och det vattentäta, andningsbara Gore-Tex-membranet håller fötterna torra. Ytterligare bonus: tack vare den integrerade plösen och öglan fram kan du enkelt ta på och av skon. Materialen är bluesign-godkända. Vikt: 380 gram per sko (storlek 43).”

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bergans Nordic AB

    Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8296" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]