Craft storsatsar på ny sport

Craft satsar vidare på att bredda sin sportsatsning. Senast i raden av förbund att teckna avtal med Boråsföretaget är Svenska Brottningsförbundet som kommer koppla grepp i plagg med Craftlogo i tre år framöver.

Så väl för föreningar som landslag har uppvaktats av det aktiva Boråsföretaget de senaste 10 åren. Inte sällan inom sporter tungt förankradde i Sport-Sverige. Före 2010 var kanske Craft mest känt inom längdskidåkning och cykel. Efter det har satsningar etablerats och behållits inom friidrott, löpning i alla tänkbara former, fotboll, handboll, innebandy och flera andra inomhussporter.

Med brottningssatsningen har nu Craft återigen gått in i en klassisk sport som har långa traditioner i Sport-Sverige med stora framgångar internationellt och en stor föreningsverksamhet över hela Sveige. Avtalet är  ett tre-årigt samarbetsavtal med Svenska Brottningsförbundet och innebär bland annat att Craft blir officiell leverantör till förbundet och medverkar i utvecklingen av brottningsläger för ungdomar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi är ett svenskt varumärke och att samarbeta med ett svenskt förbund känns alltid bra för oss. Att vi nu även är med och utvecklar svensk brottning är fantastiskt”, säger Stefan Persson, VD på Craft. ”Brottning är en stor internationell sport och en idrott för både killar, tjejer och ungdomar, vilket passar vårt varumärke perfekt.”

Samarbetet mellan Craft och Brottningsförbundet innebär att Craft förser aktiva och ledare inom förbundet med plagg och utrustning för både träning och fritid. Craft kommer även vara med i utvecklingen av förbundets brottningsläger för ungdomar där Crafts erfarenhet från friidrottsskolor och fotbollsskolor kommer att vara en viktig ingrediens. Samarbetet inkluderar även utvecklingen av en supportershop för svenska fans som vill visa sitt stöd för svensk brottning.

– Det känns fantastik roligt att Craft vill vara med och utveckla svensk brottning. Vidare så känns det helt rätt att jobba med ett svenskt varumärke när det gäller förbundskläder. Vi ser framemot att utveckla samarbetet med Craft under avtalstiden säger”, Samuel Lund, Generalsekreterare på Svenska brottningsförbundet.

Det nytecknade avtalet mellan Craft och Svenska Brottningsförbundet inleds 1 september och sträcker sig över tre år.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8309" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]