Inköpsdagar Åre 2021 inställt

42 varumärken fanns inbokade men till slut satte pandemin stavar för Inköpsdagar Åre. Nu tvingas det populära inköpseventet ställa in och göra comeback 2022.

I fredgs kom beskedet från Svensk Sportforum som många hade befarat efter pandemins utveckling i Sverige och Regeringens och FHM:s nya, skarpare restriktioner i förra veckan: Inköpsdagar Åre 21-24/3 ställs in på grund av coronan. Det var en dämpad Claes Forsberg, vd för arrangören, som i ett pm beskrev beslutet så här:

– Mitt hopp släcktes påtagligt under onsdagens pressträff (24/2) där regeringen och Folkhälsomyndigheten skärpte tonläget rejält med att vidta nya åtgärder inför oron för en tredje coronavåg. Vi som bransch tar idag vårt ansvar och ställer in Inköpsdagar Åre 2021. Detta skickar rätt signaler mot vårt samhälle, myndigheter och mot andra branscher i Sverige samt tydliggör att vi är en professionell bransch att lita på.

Beslutet var enligt Claes Forsberg taget i samförstånd med Sportforums partners Holiday Club och Fjällgården där branschprofilerna Jörgen på Scott och Jonas på Head bistod med hjälp i processen. Svenskt Sportforums vd ser ändå positivt på framtiden och siktar redan nu emot ett friskare och mer normalt 2022.

– Hatten av till alla er leverantörer och sportbutiker som anmält er i god tid och sett fram emot att bidra till att göra vår bransch klokare, smartare och lönsammare under vecka 12 i Åre. Vi ses på Pro Ski Intro i Vemdalen vecka 4, 2022.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="8606" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]