Crafts nya karbonsko sticker ut

Löparskorna med karbonplatta haglar just nu över löparkonsumenterna. Crafts version går ingen förbi, utvecklad ihop med den amerikanske långdistanslöparen Tommy Rivs.

Craft, som relativt nyligen börjat producera löparskor, har nu tagit fram en karbonsko med ett ganska extremt utseende. Skon CTM Ultra Carbon i färgen ”dazzle camo” väcker ungefär samma ”oj-känsla” som Mizunos bubbelskor med Enerzy-teknik, som lanserades i somras.
CTM Ultra Carbon, som redan har ”läckt” på sociala medier, har en tudelad carbonplatta – som kombineras med Crafts nya Vault-skum, som i labbtester visat ge bra resultat när det gäller både sviktförmåga och energiöverföring. Vikten är cirka 235 gram. Ett begränsat släpp rullar ut redan i december, men den egentliga lanseringen sker först i januari, erfar Sportfack.
Modellen är designad och framtagen ihop med den Craft-kontrakterade långdistanslöparen Tommy Rivs, som Craft knöt till sig tidigare för att utveckla nya produkter. Den Arizonabaserade Tommy Rivs tillhör världseliten inom långdistanslöpning och är även doktor i fysioterapi: en kompetens som Craft hoppas kunna dra nytta av. När han anslöt sig till varumärket sa Tommy Rivs bland annat:
– Jag är extremt pepp på att ingå i Craft-teamet. Gänget på Craft och varumärket i sig har samma galna passion för uthållighetssport som jag, vilket ger oss en perfekt plattform att växa på som partners. Och de nya löparskorna vi utvecklar är utan tvekan på väg att bli helt fantastiska. 

Men det börjar samtidigt bli trångt bland varumärkena som producerar löparskor med karbonplatta. I dagsläget har i princip alla de stora leverantörerna egna modeller.  
Utpriset för Crafts nya modell kommer hamna kring 250 euro. I nästa steg kommer även en ännu lättare racingmodell i 200 gram, helt i svart, för samma pris.     

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9070" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]