Tecnica Group och Scantrade går delvis skilda vägar

Scantrade, som skött distributionen och marknadsföring av Blizzard och Tecnicas produkter i Sverige, kommer inte längre ha ansvaret för Tecnica Groups alpinprodukter för varumärkena Blizzard och Tecnica.


Tecnica Group och Scantrade går delvis skilda vägar
Jonas Georgsson, vd Scantrade.

Förändringen betyder att distributörsrollen för kollektionen FW20 kommer att upphöra från och med 28 februari 2021. Nyheten kungjordes skriftligen under onsdagen. Däremot kommer Scantrade fortsätta att ansvara för varumärkena Nordica, Rollerblade och Lowa – som också ägs av Tecnica Group.
Scantrades vd Jonas Georgsson, kommenterar beskedet:
– Efter flera års utveckling och omsättningsökning på båda varumärkena, så vill Tecnica Group garantera sig om att utvecklingen inte stannar av och vill öka ännu mer. Tecnica genomgår själva även en hel del förändringar och omorganiserar verksamheten och det här är även en del i det arbetet.      
Scantrade har idag ett tiotal varumärken under sitt paraply, bland andra Smith, Umbro, Fibra, Sidas, Thermic och Polaroid.
– För vår del har vi fullt upp med att vårda och värna alla de varumärken vi samarbetar med i dagsläget. Alla vill givetvis ha den stöttning och hjälp som de förtjänar och det här innebär att vi kan lägga ännu mer fokus på befintliga samarbeten, säger Jonas Georgsson, till Sportfack. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9239" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]