JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

Jo Sport AB kommer från och med första mars 2021 ta över rollen som distributör av Blizzard och Tecnicas produkter i Sverige.

Från FW21-kollektionen kommer Jo Sport AB att vara den exklusiva distributören av Blizzard och Tecnica på den svenska marknaden. Brytpunkten är rent formellt från och med den 1 mars, 2021. Tidigare innehölls distributörsrollen av Scantrade AB. Däremot kommer Scantrade fortsätta att ansvara för varumärkena Nordica, Rollerblade och Lowa (som också ägs av Tecnica Group). 
Tecnica Group tror att den nya lösningen kommer att garantera mer fokus när det gäller att etablera båda varumärkena Blizzard och Tecnica på den viktiga Sverigemarknaden och säkerställa stödet till handeln.

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica
I potten ligger Tecnicas och Blizzards produkter.

Även om Scantrade AB har kvar rollen fram till sista februari med att bland annat skicka ut grundorders, så kommer JO Sport att kunna utföra presentationer, demodagar och clinics för FW21 Blizzard-Tecnica-produkterna redan under hösten 2020. Tecnica har även en footwearkollektion med hikingboots och trailriunningskor, den införsäljningen för vår/sommar 2021 kommer att påbörjas redan nu.  
– Vi är såklart väldigt glada över att få kunna representera Blizzard och Tecnica. Jag vill även passa på att nämna att det nya samarbetet inte kommer att påverka vårt samarbete med de befintliga alpinvarumärken vi jobbar med idag, säger Johan Andersen på JO Sport.

JO Sport har redan idag ett nära samarbete med Rossignolgruppens skandinaviska dotterbolag. Sedan 2003 som distributör, men från 2016 sköter de även logistik, kundtjänst, racing och agentuppdrag mot utvalda kunder, för Rossignol i Sverige.

Sportregistret - Relaterat företag