Ultimate Nordic AS köper Getvital Sports

Distributörsföretaget Ultimate Nordic förvärvar Getvital Sports, som bland annat distribuerar löpskorna Altra, Injinji-strumpor och teknisk löputrustning.

Norska Ultimate Nordic har lång erfarenhet av import och distribution av sportvaror. År 2009 tog de sig även in på den svenska marknaden (med kontor i Solna) och utökade antalet varumärken. Några av dem är Buff, Stanley, Ledlenser och Soto.    
Nu tar de ytterligare ett steg och köper det nordiska distributörsföretaget Getvital Sports, som bland annat distribuerar löpskorna Altra, Injinji-strumpor och diverse teknisk löputrustning. Tanken är att Getvital Sports fortsätter som ett dotterbolag till Ultimate Nordic och får namnet Getvital Nordic efter förvärvet.
Getvital har verksamhet i Norge, Sverige och Finland. I samband med överlåtelsen följer fyra anställda med.
– Vi har sökt aktivt efter en stark partner och ägare, vilket kommer att säkerställa fortsatt god tillväxt för varumärkena och företaget. Ultimate Nordic är den perfekta ägaren med sin erfarenhet och styrka på den nordiska marknaden, menar Esben Blomberg, vd för Getvital Sports AS.
Och Ingulf Horns, vd för Ultimate Nordic, menar att detta förvärv stärker bolagets position inom ett växande segment i Norden:
– Getvital Sports har byggt upp en stor portfölj av produkter, kunskap och kunder som passar mycket bra i Ultimate Nordics nordiska varumärkesstrategi.

Ultimate Nordic AS köper Getvital Sports
Niklas Grahn kommer vara säljansvarig i Sverige för Getvital Nordic.

Getvital Nordic kommer att ha kontor och showroom-lokaler tillsammans med Ultimate Nordic AS i Oslo och i Stockholm. Esben Blomberg kommer att fortsätta att ansvara för Getvital Nordics produkter, i rollen som kategoriansvarig. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Ultimate Nordic AS

    Ultimate Nordic har sedan 1928 (då under namnet Trygve Alm) importerat och distribuerat ett brett sortiment av varor inom sko-, sport- och järnvarubranschen i Norge. Under 2009 valde vi att ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9309" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]