Crafts nya Vätternrundan-kollektion

Svenska Craft har tagit fram årets klädkollektion för Vätternrundan 2020, som har ställts in i fysisk form. Istället lanseras en individuell tävling. Kollektionen omfattar bland annat cykeltröja, cykelbyxor och keps. Produkterna säljs nu på Stadium.

Klädkollektionen för Vätternrundan 2020 bär formgivaren Anders Englunds signum:
– För mig är det viktigt att kläderna är så snygga och fria i sitt uttryck att man vill använda dem även i andra sammanhang, när man tränar eller cyklar andra motionslopp, säger designern Anders Englund, som har jobbat fram kollektionen.
Just användbarheten har varit central i formgivningen, framförallt för cykelbyxorna.
– Crafts cykelbyxor håller mycket hög kvalitet och jag har därför skapat en design som funkar tillsammans med alla typer av överdelar. Det grafiska uttrycket är dessutom fritt från årtal, vilket gör plaggen obundna årsmässigt, berättar Anders Englund, i ett pressmeddelande.

Crafts nya Vätternrundan-kollektion
Årets version av Vätternrundankläder.

Som en följd av covid-19 blir det i år inga traditionella lopp under Cykelveckan. I stället kan alla som anmält sig till något av Vätternrundans lopp 2020 välja att köra ”Min Vätternrundan”, vilket innebär att man kan registrera sina cyklade mil på hemmaplan och fortfarande genomföra samma antal mil och gå i mål. Enligt Oskar Sundblad, försäljnings- & marknadschef på Vätternrundan, är intresset stort för denna version.
– Vi har redan fått in 600 anmälningar utöver de 28 000 som är anmälda till de ordinarie loppen, berättar han. Deltagaren väljer själv hur han eller hon vill genomföra sin runda, inom- eller utomhus, i ett svep eller genom att dela upp distansen under veckan.
Kollektionen för Vätternrundan 2020 innefattar cykeltröja, cykelbyxor, strumpor, armvärmare, t-shirt och sist men inte minst den givna cykelkepsen. Plaggen säljs på stadium.se från och med den 14 maj.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9362" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]