K2 satsar på pist nästa säsong

Freeridespecialisterna K2 gör nu en satsning på pistskidor inför säsongen 20/21. Enligt svenska K2-gänget är ambitionen att "röra om i grytan".


K2 satsar på pist nästa säsong

Amerikanska alpinmärket K2 är främst kända för sina freeride-serier, det är också så som varumärket har valt att profilera sig de senaste åren. Men inför nästa säsong (20/21) slår man ett rejält slag för piståkning, men med känsla, i nya skidserien Disruption. Den första pistserien från K2:s sida sedan ”Charger”.
– De nya pistskidorna kommer definitivt ha en plats i hyllan hos återförsäljarna. Vi fick dessutom väldigt bra feedback under Ski introdagarna i Vemdalen, så det ser lovande ut, menar Henrik Enarsson på BA Sportprodukter AB, som säljer K2 i Sverige.

K2 satsar på pist nästa säsong
Marcus Pupp, BA Sportprodukter AB.

Skidserien inkluderar flera olika varianter, som modellerna MTi och STi, samt för herr och dam som har noggrant placerade titanalstråk, för att kunna hålla stabiliteten, farten och samtidigt agera följsamt och mjukt. Totalt rör det sig om ett 10-tal modeller, från 82 millimeters midja ned till 72 millimeters midja
– Namnet Disruption antyder att vi vill röra om i grytan på pistsidan. Det här har varit ett tomt område för K2 under flera år, men nu kommer vi lägga mycket krut på att lansera de nya modellerna mot återförsäljarna, säger Marcus Pupp, på Sportprodukter AB, som har sitt säte i Enebyberg, strax norr om Stockholm.         
Lanseringen har gått ut world wide och kampanjen för nya Disruption-serien frontas av bland andra åkarna Warner Nickersson, som numera är bosatt i Stockholm, och Jonny Mosely. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • BA Sportprodukter AB

    Ansvarar för försäljning, marknadsföring och kundservice av K2, Line, Full Tilt, Atlas, Tubbs och Falkes produktsortiment i Sverige.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="9564" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]