Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

För ganska prick ett år sedan tog sig Craft in i svensk elitfotboll med Hammarby IF. Nu byter en minst lika klassisk klubb till det svenska varumärket.

Craft är ny officiell leverantör av match-, tränings- och merchandisekläder till IFK Göteborg. Avtalet är skrivet på sex år från och med säsongen 2020. Det skriver klubben och Craft i ett gemensamt pressmeddelande.

Craft kommer att leverera kläder till samtliga IFK Göteborgs fotbollslag och de blåvita supportrarna.

– Avtalet är en tydlig signal från båda parter om att vi är långsiktiga i vårt samarbete. Craft blir en väldigt betydelsefull och strategiskt viktig partner för klubben, säger Fredrik Wallin, försäljningschef hos IFK Göteborg.

Sedan tidigare samarbetar Craft bland annat med de svenska landslagen inom längdskidåkning, friidrott och handboll.

Stefan Persson, VD på Craft, om samarbetet med IFK Göteborg:

– Jag är både oerhört stolt och fantastiskt glad att få inleda ett samarbete med en så anrik klubb som IFK Göteborg. Det varma välkomnande vi fått från både spelare och ledning är ett fint bevis på att vår stora satsning på teamwear verkligen fungerar – och att kollektionen håller världsklass. Jag ser fram emot att Craft får vara en del av Blåvitts resa tillbaka till den absoluta toppen.

De senaste åren har Craft satsat på lagidrotter och särskilt fotboll. Några som bär Craftkläder är förutom Hammarby IF de europeiska klubbarna Dynamo Dresden, SV Darmstadt, PEC Zwolle och KAA Gent.

– Craft är ett välkänt varumärke med stor bredd och en stark position inom många olika idrotter. IFK Göteborg är en viktig spelare för deras satsning på fotboll vilket de visar genom närhet, kunnande och flexibilitet. Craft är ett företag med stark koppling till regionen och med en tydlig hållbarhets- och miljöprofil, säger Fredrik Wallin.

Som en del i samarbetet engageras spelare, ledare och materialförvaltare i IFK Göteborg för att tillsammans med Craft ta fram skräddarsydda lösningar. Det gäller bland annat tränings- och matchkläderna som ska bäras ute på planen och kläderna som supportrarna köper i Blåvittshopen. Det handlar om allt från att med detaljprecision utforma strumpor till att bestämma passform och exakt placering av dragkedjor.