Craft sponsrar två nya landslag

Craft fortsätter sin storsatsning att sponsra klubb- och landslag med sin konfektion. I Sverige så väl som internationellt. Nu har man klart med två nya landslag i en av Sveriges populäraste bollsporter.

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget. Samarbetet, som innefattar herr, dam och samtliga ungdomslandslag, inleddes 1 juli 2019 och sträcker sig över fyra år.

Därmed ersätter svenska Craft danska Kempa som varit sponsor sponsor för bägge landslagen i flera år.

– Vi är fantastiskt glada över att få börja samarbeta med det svenska handbollslandslaget, säger Stefan Persson, vd på Craft i ett pressmeddelande. Det är ett av våra mest folkkära och mest jämställda landslag, och det är viktigt för oss att oavsett kön så ska man få samma förutsättningar. Vi gör en jättesatsning på teamwear och med detta samarbete får vi en perfekt plattform för att stärka varumärket Craft inom lagsport. Det känns mycket spännande att bli en del av denna nationella publiksport och medverka till att ta svensk handboll till nya höjder.

Craft sponsrar två nya landslag
En insydd blågul flagga baktill är en liten och snygg detalj.

Svenska handbollslandslaget är förutom ett av världens bästa landslag även helt jämställda utanför plan där herr- och damlandslagen har samma förutsättningar. Lika antal dagar vid landslagssamlingar, samma antal ledare och likställd ekonomisk ersättning.

Craft får bästa möjliga bang for the buck då första mästerskapet i de nya ställen är herr-EM 2020 som spelas på hemmaplan 9-26 januari. För första gången kommer tre länder att tillsammans arrangera mästerskapet: Sverige, Norge och Österrike. Det är även första gången som 24 nationer kommer att delta.

Samarbetet innefattar samtliga landslag inom herr, dam och ungdom och innebär att Craft kommer att förse spelarna med matchställ, träningskläder, underställ samt plagg för återhämtning och uppvärmning. Avtalet innefattar att Craft i samarbete med spelare och ledare tar fram en helt unik match- och träningskollektion, där matchtröjan är Crafts stryktåligaste och starkaste hittills vilket kan behövas i sporten där närkamper och tröjdragningar nästan är en del av sporten. Tröjan är därför specifikt framtagen för att klara av de tuffa förhållanden handboll i världsklass innebär.

Dessutom har Craft tecknat ett fyraårigt samarbetsavtal med Dövidrottsförbundet. Avtalet innebär bland annat att Craft kommer att förse förbundets samtliga landslag med plagg för träning, tävling och representation.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.