Damfotbollen i fokus för Umbro

Umbro är ny partner till Kopparberg-Göteborgs FC. Spelarna har själva varit med och designat matchdräkten till Champions League.

Från och med säsongen 2019 kommer Kopparbergs/Göteborg FC att spela Champions League, Damallsvenskan och Svenska Cupen med matchkläder från Umbro. Avtalet sträcker sig över tre år.
– Jättekul! KGFC är i final i Svenska cupen, kom på andra plats i Allsvenskan förra säsongen och spelar i Champion League till hösten. Vi är väldigt glada att få vara med på den spännande resan framöver och är övertygade om att det här bara är början på klubbens framgångar, säger Stefan Danielsen, Brand Manager på Umbro i Sverige.
Samarbetet är en del av Umbros hårda satsning på att vara en viktig del av svensk damfotboll och en partner att räkna med både på elitnivå och för breddidrotten. A-lagsspelarna är själva med och designar matchkläderna tillsammans med föreningen och Umbro. Matchstället kommer att använda i höstens Champion League.
Partnerskapet innebär att Umbro går in som komplett leverantör av matchdräkter, övriga kläder och en del annan utrustning till samtliga lag i Kopparbergs/Göteborg FC:s verksamhet.
– Vi är mycket nöjda med att få Umbro som partner. Vid en jämförelse av de olika sportmärkena var Umbro den mest lyhörda leverantören för våra behov och värderingar, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC.

Damfotbollen i fokus för Umbro
Enligt Umbro är spelarna nöjda med samarbetet.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Scantrade Scandinavia AB

    Scantrade Scandinavia AB vill erbjuda ett brett sortiment av innovativa varumärken och produkter i utvalda kategorier, från elit till motionär. För att göra detta arbetar vi idag med fem olika fokuskategorier; Alpine, Bike, Outdoor, Team och Sport & Lifestyle. Inom varje kategori finns välkända varumärken: Alpine: Nordica, Sidas, Smith, Therm-ic Bike: Fibra, Northwave, Rollerblade Sidas, Selle Italia, Smith Outdoor: Lowa, Sidas, Sigg, Therm-ic Team: Fibra, Proline, Sidas, Umbro Sport & Lifestyle: Rollerblade, Sidas, Sigg, Smith, Umbro