Nu lanseras nästa generation On Running-skor

Mycket handlar om foamblandningar och socktyg nuförtiden när det gäller löparskor. Schweiziska On Running lanserar nu sin nya foamblandning Helion.

I dagarna lanseras On Runnings nya skomodell Cloudswift, som är uppbyggd på den nya foamblandningen Helion. Materialets speciella struktur har, enligt On, förmågan att sammanlänka och smälta samman stabila, hårda element med mjukare material som är elastiska. Föruom det har materialet låg vikt, är mjukt och rörligt. On Running har lagt ner en hel del jobb på att få fram just den här foam-mixen.
– Inga kompromisser, var mantrat när Helion skapades. Eftersom inget material av de vi redan har kunde erbjuda det vi ville att skon skulle prestera, så bestämde vi oss för att bygga vårt eget. Helion är ett lättare, mjukare och mer rörlig foam med vilket vi vill framkalla ett aktivt steg, förklarar Olivier Bernhard, en av grundarna till On.
De karakteristiska utanpåliggande kuddarna hänger dock fortfarande med även i den nya skomodellen. Tanken är att de ska få löparen att landa mjukt och samtidigt kunna skjuta ifrån med stuns enligt devisen ”landa på sand, skjut ifrån på asfalt”. Cloudswift är i första hand tänkt för citylöpare som vill ha lätta och snabba skor. I Sverige saluförs skorna av Sportmanship.

Nu lanseras nästa generation On Running-skor
Nya Cloudswift-modellen i färgen Rust.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.