Första ISPO-priserna till svenskt varumärke

Det går fort i bandy. Och på ISPO. Redan innan jättemässan öppnat så är de första vinnarna i ISPO Award korade. Två av de första vinnande produkterna kommer dessutom från ett svenskt företag.

För ett år sedan tog Craft hem ett prestigefullt Ispo Award för sin Fuse Knit-teknologi. Nu kan Craft lägga till ytterligare två guld från ISPO Award 2019 till sin prissamling. Vinnarna denna gång var SubZ Sweater och CTM Hood Long Sleeve – två unika plagg som kombinerar mode, sport och innovation i syfte att flytta gränserna för nästa generations högkvalitativa träningskläder.

– Vi är oerhört stolta över att vinna guld i ISPO Award med detta innovativa, stilrena och hållbarhetsfokuserade plagg”, säger Sofia Willén Ryman, Product Manager Baselayer/Underwear på Craft som beskriver CTM Baselayer Hood Long Sleeve så här:

– Vi har tagit tillvara på en relativt ny teknik – Warp Knit Seamless – och kombinerat den med våra duktiga designers. Resultatet är en modemedveten, sportig och hållbar underställskollektion som ger hög funktion i flera olika förhållanden. Plaggen stickas i sin helhet, vilket ger effektiv produktion med minimalt spill. De kan dessutom anpassas efter användarens unika behov genom att exempelvis ärmar eller ben kortas ned. Tack vare den unika Warp Knit Seamless-teknologin kan delar klippas av utan att plaggen förlorar sin ursprungliga passform.

Thommy Bäcklin, Product Manager Run på Craft beskriver SubZ Sweater som ett löparplagg i tiden 

– SubZ Sweater och guldet på ISPO Award är resultatet av vårt målmedvetna arbete med att skapa ett plagg med hög modegrad som är perfekt för löpning under kalla förhållanden. Denna unika tröja har en innovativ design med snygga skärningar som rör sig långt bort från traditionella löparkläder”, säger Thommy Bäcklin, Product Manager Run på Craft.

ISPO Award-juryns motiveringar:

CTM Baselayer Hood Long Sleeve
”Denna nästa generations sömlösa 3D-varpstickade plagg, som innefattar allt från fukttransport till exceptionell passform, ger perfekt funktion.”

SubZ Sweater
”Plagget imponerar med sina rena linjer och moderna, fulländade form. Kollektionen är både exklusiv och moderiktig.”

Första ISPO-priserna till svenskt varumärke
Även Craft SubZ Sweater är en ISPO Award Gold Winner.