Craft fördjupar samarbeten med två OS-medaljörer

Craft har sedan länge varit huvudsponsor till svenska landslaget i längdskidåkning. Till kommande säsong har Boråsföretaget dessutom knutit till sig två av längdvärldens största blågula framtidsnamn. För ett fördjupat samarbete.

Craft inleder ett nära samarbete med de två svenska längdåkningsstjärnorna Stina Nilsson och Ebba Andersson. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samarbetet innebär att den olympiska mästaren Stina Nilsson respektive olympiska silvermedaljören Ebba Andersson kommer att träna och tävla i Crafts kläder och även vara en viktig del i varumärkets produktutveckling under den kommande säsongen.

– Stina är redan en av världens bästa längdskidåkare medan Ebba är på god väg att etablera sig i den yppersta världseliten, och de är båda två stora inspirationskällor inom främst längdskidåkning men även inom idrott i allmänhet. De kommer att bli mycket bra ambassadörer och samarbetspartners för Craft, säger Crafts vd Stefan Persson.

Craft har sedan flera år ett nära och givande samarbete med det svenska Längdlandslaget, vilket innebär att både Stina Nilsson och Ebba Andersson är vana vid att tävla i Crafts kläder.

– Jag gjorde mina bästa tävlingar någonsin i vintras där vi tävlade i Crafts dräkter så det känns helt naturligt och väldigt bra att vara en del av Craft framöver, säger Stina Nilsson, som vann OS-guld i sprint i Pyeongchang tidigare i år.

Det nytecknade avtalet innebär att Craft förser Stina Nilsson och Ebba Andersson med träningskläder, underkläder och tillbehör samt plagg för återhämtning och avslappning. Samarbetet innebär också att de båda åkarna kommer att ha en nyckelroll i Crafts produktutveckling, där de jobbar nära företagets designers och produktutvecklare.

Kontraktet med Stina Nilsson sträcker sig till 2019-07-31 och med Ebba Andersson till 2020-06-30.

Sportregistret - Relaterat företag