Craft intensifierar sin fotbollssatsning

Craft fokuserar på allvar på att etablera sig på fotbollsscenen. Nu har företaget precis förhandlat klart med belgiska toppklubben KAA Gent som från och med säsongen 2018/19 spelar i Crafts utrustning under tre säsonger. KAA Gent är Crafts fjärde sponsringssamarbete inom fotboll.

Med start säsongen 2018/19 och över tre säsonger fram till 2021, kommer KAA Gent, som spelar i den belgiska högstadivisionen, att spela i utrustning från Craft. Sponsringssamarbetet mellan Craft och KAA Gent innefattar förutom herrlaget även damlaget, U23 samt klubbens ungdomslag.

Craft intensifierar sin fotbollssatsning
KAA Gent spelar i Belgiens förstadivision och vann ligan senast 2014/15.

Därmed finns det fyra europeiska toppfotbollsklubbar som spelar i utrustning från svenska Craft. Förutom KAA Gent, ingår även tyska S.G. Dynamo Dresden och Sv Darmstadt (2. Bundesliga) samt holländska PEC Zwolle i Eredivisie i Crafts fotbollssatsning.

Steg för steg håller Craft på att växa ifrån att enbart utveckla längdskid-, löpning- och cykelkonfektion till att bli en allt bredare leverantör. Bolagets fotbollskonfektion ingår i Crafts Teamwearkollektion och är en av Crafts senaste storsatsningar. Numera kan man leverera kompletta kit för fotbollsspelare från topp till tå och kläder för såväl träning som match för barn, ungdom, dam- och herrspelare.

Sponsringssamarbetet mellan Craft och KAA Gent sköts av Crafts Benelux-kontor. KAA Gent blev belgiska mästare så sent som säsongen 2014/15.