Footjoy satsar på utprovning av skor

Många golfleverantörer åker land och rike runt för att golfarna ska kunna göra en ordentlig custom fitting av sina klubbor. Men bara Foojoy gör samma sak med golfskor.

Footjoy kommer att besöka 60 golfbutiker under sommaren, och med sig har den bil full v skor och utrustning för att mäta fötter. Tanken är att få golfare att förstå vikten av att ha rätt storlek på golfskorna, samt vikten av att ha rätt typ av golfsko för sin sving.

– Vi vet att upp till 70 procent av alla golfare har fel storlek på sina skor, säger Sonny Wiking på Footjoy. Nu ska vi förklara varför de ska vara noga med storleken och hur de kan hitta rätt bland våra 138 olika storlekskombinationer.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Acushnet

    Acushnet är ett av världens ledande företag inom golfbranschen med märkena Titleist, Footjoy, Vokey Wedges, Scotty Cameron och Pinnacle. Företaget säljer bollar, klubbor, skor, handskar, kläder, bagar etc till golfbutiker och golfshopar runt om i Norden.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="11229" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]