Klassiskt amerikanskt skomärke till Europa

Danner är ett klassiskt amerikanskt skomärke som nu gör en större satsning på Europa. I Norden är det danska Copen House som har hand om märket.

Danner grundades 1932, och märket har en väldigt stark position på hemmamarknaden i USA. Bland annat så använder amerikansk militär deras kängor, och de är också starka bland vandrare som vill ha slitstarka kängor.

Vissa modeller tillverkas fortfarande för hand i Portland, USA, och säljargumenten är tidlös design och väldigt hög kvalitet. Danner gör skor som ska användas mycket och hålla länge.

Danner var ett av de första skoföretagen som använde sig av Gore-Tex, och de var även tidiga med att använda sulor från Vibram. De jobbar fortfarande med dessa materialleverantörer, och i sortimentet finns både kängor för vandring och jakt samt mer urbana skor.

Klassiskt amerikanskt skomärke till Europa
Danners kängor funkar till det mesta.

Två exempel från höstens kollektion är Explorer 650 och Mountain 600. Explorern är en halvhög känga där ovandelen är en mix av läder och nylon för att vara både mjuk, smidig och hållbar. Mjuk dämpning i mellansulan och en slitstark Megagripsula från Vibram ger fäste i både vått och torrt.

Mountain 600 är en helläderkänga gjord för vandring, men med sitt klassiska pjäxutseende är det en sko som också funkar i stadsbilden. Även här är det rejält med dämpning i mellansulan. Mountain 600 finns både i en låg och en halvhög modell.

I Norden är det danska Copen House som har hand om distributionen av Danner, och de letar nu återförsäljare i Sverige. Ansvarig för Danner i Sverige är Jacob Rosander.

Klassiskt amerikanskt skomärke till Europa
Explorer 650
Klassiskt amerikanskt skomärke till Europa
Mountain 600

Relaterat företag i Sportregistret

  • W.L. Gore & Associates Scandinavia AB

    Gore Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Gore Inc. Vi ansvarar för försäljning, marknadsföring och utbildning av GORE-TEX Brand som inkluderar: GORE-TEX Products och GORE-TEX Infinium Products.