On satsar på triathlon

Löparskomärket On Running blir officiell löparsko till Svenska Triathlonförbundet. Samarbetet sträcker sig över OS i Tokyo 2020.

On grundades så sent som 2010 i Schweiz, och skorna har en unik mekanisk dämpning. Företaget har vuxit snabbt och säljs idag i 3 500 butiker i drygt 50 länder. I Sverige säljs On av Sportmanship.

– Vi välkomnar varmt Sportmanship med de suveräna löparskorna från On bland våra partner, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare, Svenska Triathlonförbundet. Teamet bakom och löparskon On passar oss perfekt, då de är passionerade kring sina produkter och att få människor i rörelse. Löparskorna håller hög schweizisk kvalitet och är i toppklass. De används redan idag av flera av världens absolut bästa triathleter.

– Vi är mycket glada att få möjligheten att bygga en nära relation med Sveriges triathleter, säger Mattias Hjälmered, ansvarig för varumärket On på Sportmanship. Vi ser att sporten ökar internationellt och att antalet triathlonföreningar i Sverige fortsätter att öka mycket starkt. On har en stark förankring med Triathlon internationellt som vi vill fortsätta att bygga på lokalt i Sverige.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Sportmanship AB

    Sportmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar följande varumärken: On, Powderhorn, Dolomite, Völkl, Marker och Dalbello. Utöver distrubitionsvarumärkena driver Sportmanship AB även det egna varumärket Berkeley.