Ull i ryggan

Ullen blir ett allt vanligare material i olika produkter. Nu presenterar det tyska företaget Ortovox en ryggsäck med ull i konstruktionen.

Det tyska outdoor-och lavinsäkerhetsföretaget Ortovox presenterar en ny ryggsäcksmodell som sticker ut i företagets ryggsäckskollektion. Framförallt gör den det för att man i Ortovox Peak-modellen har adderat ull i ryggsäcken både för funktion och för komfort. Ryggpartiet i ryggsäcken är tillverkat av Swiss wool som ger en bra andningsförmåga och bra egenskaper för temperaturreglering. Ortovox Peak har en så kallad ”full contact-konstruktion” i ryggpartiet vilket betyder att ryggsäcken sitter tätt mot ryggen. Precis som i vanliga plagg värmer ullen när det är kallt och svalkar när det är varmt. Enligt företaget absorberar ullen i ryggpartiet 30 gånger mer fukt än en jämförbar ryggsäck med konstmaterial.

Yttermaterialet på Ortovox Peak är i slitstark och vattenavvisande nylon. Ryggsäcken har breda axel-och höftremmar för bra komfort och aluminiumförstärkning för ökad stabilitet när den är tungt packad. Företaget Ortovox grundades år 1980 i München och i Sverige är Wenaas Nordic leverantör för produkterna. Produkterna finns såväl hos specialister som på sportkedjan XXL.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Ultimate Nordic AS

    Ultimate Nordic har sedan 1928 (då under namnet Trygve Alm) importerat och distribuerat ett brett sortiment av varor inom sko-, sport- och järnvarubranschen i Norge. Under 2009 valde vi att ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="12553" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]