Scantrade ska bli ett House of Brands

Det händer mycket hos Scandtrade nu. En stor digital satsning följs av tre nya varumärken och ett mål att bli ett House of Brands.


Scantrade ska bli ett House of Brands
Jonas Georgsson

Scantrade tar över distributionen av Smith, Carrera och Polaroid till den svenska och finska sporthandeln. Med de tre nya varumärkena blir de en starkare vintersportleverantör då deras skidor och pjäxor från Nordica, Blizzard och Tecnica nu kompletteras med hjälmar, goggles och solglasögon.

– Vi känner att vi är en för liten aktör för att på egen hand göra oss gällande på marknaden, säger Johan Ohlsson som tidigare har ansvarat för Smith och Carrera i Sverige och nu för en ny tjänst som ansvarig för varumärkena i norra Europa.

– Vi har en ambition att bli ett House of Brands där vi kan erbjuda våra återförsäljare ett brett utbud av produkter och varumärken, säger Scantrades delägare Jonas Georgsson.

Förutom de tre nya varumärken består Scantrade i Sverige  idag av Nordica, Tecnica, Blizzard, Umbro, Rollerblade, Therm-Ic, Lowa och Thor-Lo. Dessa delas just nu in i tre ben: Alpint, Outdoor och Lagsport. Umbro är det klart största varumärket och där ser de stor potential att växa ännu mer.

– Sporthandeln kommer att ändra sig mer de kommande 18 månaderna än den har gjort de 18 senaste åren, säger Jonas. Vi tror att digitala lösningar är en del av  den förändringen och kommer under hösten att lansera flera nya verktyg för butiker och klubbar.

Scantrade ska bli ett House of Brands
Peter Engström

Det de har på gång är en lösning de kallar för Club Manager. I den få deras samarbetsföreningar, de har 300 i Sverige och 600 i Norge, en egen sida där de kan göra sina beställningar. Även enskilda medlemmar kan logga in och lägga sina beställningar som sedan levereras till butiken klubben samarbetar med.

En annan lösning är Kit Designer där klubbarna kan designa sina egna tröjor och även lägga in sponsorernas loggor. tröjorna skrivs ut med sublimeringsteknik och kan levereras på sex veckor

– Det här känns jättespännande, säger Peter Engström på Scantrade. Vi har nu ett bra erbjudande till klubbar inom fotboll och innebandy, vi blir kompletta inom hårdvara alpint, vi är marknadsledande på inlines och har bra produkter för fötter med skor, sulor och strumpor. Dessutom kommer vi in på cykel med Smith och Carrera.

Ytterligare en förändring sker under hösten och det är att Scantrade stänger sitt showroom i Göteborg och istället öppnar ett nytt i Varberg där Peter Engström sitter. Huvudkontoret och lagret ligger precis som tidigare kvar i Ulricehamn och där startar de även upp en tryckeriverksamhet för att kunna hjälpa klubbar med tryck på Umbroplagg

Sportregistret - Relaterat företag