Diadora lifestyle till Selected Brands

Det italienska sko- och klädmärket Diadora delar upp sin distribution i Norden. Wenaas är kvar som distributör av prestandasortimentet inom löpning, cykel, tennis och fotboll medan Selected Brands i Göteborg tar hand om Diadoras lifestylesegment i hela Norden plus Baltikum.

– Diadora är ett stort tillskott till vår varumärkesportfölj och ett varumärke som vi haft ögonen på under en längre tid, säger Anders Börve, vd på Selected Brands. Det ska bli spännande att se hur Diadora tas emot när vi lanserar det, potentialen är enorm.

Diadora grundades 1948 av Marcello Danielli och har burits av bland andra Björn Borg och Boris Becker. Namnet kommer av grekiska ”Dia dorea” som betyder ”dela gåvor och ära”.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Ultimate Nordic AS

    Ultimate Nordic har sedan 1928 (då under namnet Trygve Alm) importerat och distribuerat ett brett sortiment av varor inom sko-, sport- och järnvarubranschen i Norge. Under 2009 valde vi att ...

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="13065" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]